"KOPLJANICI" SE BUDE: Ajaks počeo da pobeđuje u Erediviziji, može li do prve pobede u Ligi Evrope?

O. M.

30. 11. 2023. u 10:00

OLIMPIK iz Marselja dočekuje Ajaks u petom kolu grupe B Lige Evrope.

КОПЉАНИЦИ СЕ БУДЕ: Ајакс почео да побеђује у Ередивизији, може ли до прве победе у Лиги Европе?

Foto Profimedia

Utakmica se igra na "Velodromu" od 21 čas. Francuzi su prvi na tabeli sa osam bodova i pobedom večeras bi obezbedio prolaz u nokaut fazu Lige Evrope. U slučaju da i AEK savlada Brajtona, Olimpik će osigurati i prvo mesto, koje vodi direktno u osminu finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja. Za Ajaks, međutim, utakmica je "biti ili ne biti" jer samo pobeda "kopljanicima" zadržava kakvu-takvu nadu da mogu da prezime u Evropi.

Obe ekipe se muče u domaćim šampionatima, s tim što je Marselj u nešto boljoj poziciji. Ali 12. mesto na kome se trenutno nalazi daleko je od ambicija ovog kluba i želja armije navijača, a četiri uzastopne utakmice bez pobede u Ligi jedan su već razlog za paljenje alarma. Zato je Liga Evrope "melem na ranu". Doduše, Marselj je poslednjih godina imao prilično zapažene rezultate u evrotakmičenjima, dospevši u finale Lige Evrope 2018. godine i polufinale Lige konferencija pre dve sezone, pa ovo do sada i nije preterano veliko iznenađenje, uprkos lošim rezultatima na domaćoj sceni.

S druge strane, Ajaksu podjednako loše ide na svim frontovima. "Kopljanici" igraju jednu od najlošijih sezona u novijoj klupskoj istoriji. Istina, bude se u Erediviziji izabranici Džona van et Šipa. Osvojili su deset bodova iz poslednje četiri prvenstvene utakmice, dvostruko više nego što su skupili u prvih osam kola.

Ipak, u Ligi Evrope još nemaju pobedu i ovo sad im je poslednji voz. Ako ne pobede, ostaće bez evropskog proleća prvi put od sezone 2017/18, kada nisu stigli ni do grupne faze jer ih je u plej-ofu za Ligu Evrope eliminisao francuski predstavnik Nica.

Težak posao čeka izabranike Van et Šipa pošto Ajaks nema pobedu u gostima od avgusta meseca, kada su sa 4:1 pobedili bugarskog šampiona Ludogorec u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

Ajaks nije uspeo da sačuva mrežu ni u jednoj utakmici Lige Evrope ove sezone, a na tri od četiri utakmice primili su dva ili više gola. 

Od Marselja u prvoj utakmici primili su tri, a u ukupnom skoru sa francuskom ekipom imaju nešto bolji učinak. Pobedili su tri puta - jednom posle produžetaka u kojima je odlučujući pogodak postigao nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani, dok su po jednom izgubili i igrali nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,97)  

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)