"BOGINJA PROVINCIJE" IMA MEČ-LOPTU: "Lavovi" još nisu sigurni učesnici nokaut faze

O. M.

30. 11. 2023. u 12:27

ATALANTA dočekuje lisabonski Sporting u petom kolu Lige Evrope. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Atleti azuri di Italija".

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ИМА МЕЧ-ЛОПТУ: Лавови још нису сигурни учесници нокаут фазе

Foto: Profimedia

Italijanski predstavnik bi osvajanjem boda u ovoj utakmici obezbedio prvo mesto u grupi, dok Portugalcima ni pobeda ne bi garantovala drugo mesto. Ovo stoga što Sporting u poslednjem kolu dočekuje ekipu Šturma, a poraz sa dva gola razlike u tom meču doveo bi Austrijance u bolju poziciju zbog međusobnih susreta. Naravno, ako Sporting večeras pobedi Atalantu, i Šturm mora isto da uradi na svom terenu protiv poljskog Rakova.

Atalanta ima dobru sezonu u italijanskom prvenstvu gde se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Ipak, forma "boginje" nije ubedljiva u poslednje vreme, sa samo tri pobede u prethodnih sedam mečeva u svim takmičenjima. U prošlom kolu su na svom terenu izgubili od Napolija sa 2:1 i tako propustili šansu da prestignu aktuelnog šampiona Italije na tabeli. 

Sportingu još bolje ide u domaćem prvenstvu gde posle 11 kola deli lidersku poziciju sa gradskim rivalom Benfikom kojoj je ipak prepustio broj jedan, porazom u nedavno odigranom gradskom derbiju (2:1 za "orlove"). Od tog poraza oporavili su se brzo jer su već u narednoj utakmici, u šesnaestini finala portugalskog Kupa ubedljivo savladali niželigaša Dumiense sa čak 8:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)