SAT OTKUCAVA RAFI BENITEZU: Iskusni stručnjak u pohodu na prvi trijumf pred domaćim navijačima od kada je letos preuzeo Seltu

V.M.

04. 12. 2023. u 16:12 >> 16:12

U poslednjoj utakmici 15. kola La lige Selta će pokušati da utekne iz zone ispadanja kada dočeka Kadiz na ''Balaidosu'' (21.00).

САТ ОТКУЦАВА РАФИ БЕНИТЕЗУ: Искусни стручњак у походу на први тријумф пред домаћим навијачима од када је летос преузео Селту

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Dolaskom Rafe Beniteza na klupu preko leta, domaćini su očekivali napredak u igri i borbu za gornji dom tabele, ali ništa od toga nisu dobili.

Ostvarili su samo jednu ligašku pobedu do sada i to u septembru, što znači da se nalaze u negativnoj seriji od čak deset utakmica bez trijumfa (šest poraza, četiri remija).

Zbog toga Selta se nalazi u zoni ispadanja i ima tri boda manje upravo od Kadiza koji je prvi tim ispod crte, tako da ima priliku da ga preskoči na tabeli ukoliko slavi na večerašnjem duelu.

Istorija sugeriše da igranje ponedeljkom neće posebno pomoći Selti u tom nastojanju jer nisu uspeli da pobede u svakoj od poslednjih šest utakmica La Lige odigranih prvog radnog dana nedelje.

Na sve to, vredi napomenuti činjenicu da su bez pobede na poslednjih sedam utakmica na ''Balaidosu'', što je njihov najduži niz u poslednjih deset godina.

Sa druge strane, u ništa boljoj formi se ne nalazi ni Kadiz koji je takođe svoj poslednji trijumf ostvario u septembru i ne zna za pobedu na poslednjih deset ligaških utakmica.

Goste sigurno očekuje borba za opstanak kao i prethodnih godina, a jedan od glavnih razloga za to je veoma loša napadačka igra. Na pola utakmica ove sezone nisu postigli gol i imaju najneefikasniji napad lige sa 11 postignutih pogodaka.

Na sedam gostovanja ''žuta podmornica'' nije ostvarila nijedan trijumf i doživela je čak pet poraza uz samo dva remija.

Što se tiče izostanaka, u redovima domaćina meč će propustiti Aidu, dok će Kadiz biti bez Eskalantea, Ernandeza i Kuamea.

Prošle sezone Selta je savladala Kadiz sa 3:0 na ''Balaidosu'', a mi verujemo da će to i danas učiniti u dosta tvrđoj utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)