LACIO SE BAŠ MUČI U SERIJI A: Nebeskoplavi pokušavaju da nastupe iz Lige šampiona prenesu na domaće prvenstvo

V.M.

02. 12. 2023. u 10:22

U 14. kolu italijanske Serije A, fudbaleri Lacija će od 18 časova ugostiti Kaljari na ''Olimpiku''.

ЛАЦИО СЕ БАШ МУЧИ У СЕРИЈИ А: Небескоплави покушавају да наступе из Лиге шампиона пренесу на домаће првенство

FOTO: AP

Delovalo je da su nebeskoplavi konačno pronašli ritam kada su krajem oktobra vezali tri ligaške pobede, ali to nije slučaj jer od tada ne znaju za trijumf u prvenstvu i na naredna tri meča su sakupili jedan bod i postigli samo jedan gol.

Zbog tih loših izdanja Lacio je ponovo pao u donji deo tabele i sada zauzima veoma razočaravajuću 11. poziciju sa samo 17 osvojenih bodova, najmanje nakon 13 odigranih kola još od sezone 2013/14.

Rimljanima optimizam daje činjenica da preds svojim navijačima pružaju solidne partije i na poslednje četiri ligaške utakmice na ''Olimpiku'' ostvarili su tri trijumfa uz remi u ''Derbi dela Kapitaleu'' sa Romom (0:0).

Jedina svetla tačka Lacija su nastupi u Ligi šampiona gde su preko nedelje trijumfom nad Seltikom osigurali plasman u nokaut fazu, a u poslednjem kolu će u međusobnom duelu sa Atletikom odlučivati o prvom mestu u grupi ''E''.

Sa druge strane, Kaljari se vratio u elitu ove sezone i očekivano se nalazi blizu zone ispadanja. Trenutno je 17. na tabeli i jedino što ga drži u ''sigurnoj luci'' je bolja gol-razlika od Empolija.

Sam sastav ekipe sa Sardinije se ne može okarakterisati kao prvoligaški, ima dosta igrača koji ne poseduju kvalitet za Seriju A u njemu, ali majstor na klupi Kladudio Ranijeri uspeva da izvuče više od maksimuma iz svojih izabranika.

Igre u gostima su trn u oku iskusnog stručnjaku, jer je njegova četa najgori gostujući tim u ligi sa samo dva osvojena boda na šest mečeva i verujemo da se neće lepo provesti u prestonici.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)