MURINJO TRAŽI REAKCIJU IGRAČA: Roma trijumfom može do mesta koje vodi u Ligu šampiona

V.M.

03. 12. 2023. u 11:46

OD 18 časova na ''Mapei stadionu'' fudbaleri Sasuola će ugostiti Romu u okviru 14. kola Serije A.

МУРИЊО ТРАЖИ РЕАКЦИЈУ ИГРАЧА: Рома тријумфом може до места које води у Лигу шампиона

Foto Profimedia

Nakon što je vučica remijem sa Servetom preko nedelje (1:1) verovatno izgubila šansu da se direktno plasira u osminu finala Lige Evrope, Žože Morinjo je javno kritikovao svoje igrače. 

- Nemaju bogatu istoriju u Evropi, a dignu nos kad igraju Ligu Evrope, lenji su. Opet smo bili površni u ponašanju, u našem tumačenju trenutka. Ima igrača koji su još jednom propustili priliku da se dokažu.

Roma je povela na tom meču povela preko Lukakua i otišla sa prednošću na poluvreme, ali nije uspela da ga sačuva i Morinjo je već odustao od prvog mesta u grupi ''G'' (zaostaju dva boda za Slavijom pred zadnje kolo) najavivši da će biti teško igrati sa timom iz Lige šampiona, mada vredi napomenuti da su đalorosi bili drugi u svojoj grupi i prošle sezone kada su dogurali do finala takmičenja.

Ipak, nakon katastrofalnog starta u prvenstvu Roma je značajno podigla nivo igre u Seriji A. Duo Dibala-Lukaku je ponovo bio u fokusu proteklog vikenda kada su savladali Udineze sa 3:1 i na taj način su se popeli na peto mesto.

Vučica sada zaostaje tri boda za četvrtoplasiranim Napolijem koji danas igra derbi kola sa Interom i ukoli bivši Žožeov klub odnese tri boda sa juga Italije, njegov sadašnji bi se mogao da se pobedom nađe na mestu koje vodi u Ligu šampiona što je i glavni cilj ekipe ove sezone.

Ipak, to neće biti lako jer Roma igra veoma slabo na gostovanjima i na šest utakmica kada nije bila domaćin ostvarila je samo jedan trijumf u prvenstvu.

Sa druge strane, Sasuolo se u jednom od najzanimljivijih ovosezonskih mečeva Serije A vrati na pobedničku stazu savladavši Empoli sa 4:3.

Do trijumfa je neroverde vodio kapiten Domeniko Berardi koji je pogotkom u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena postavio konačan rezultat.

Domaćini su tako prekinuli niz od šest utakmica bez pobede i nadaju se su pred njima nešto bolja vremena.

Što se tiče međusobnih duela, na poslednjih pet su potpuno izjednačeni. Oba tima su upisala po trijumf uz tri remija, a vredi napomenuti da su na svakom od tih susreta i Roma i Sasuolo tresli mrežu.

Neroverdi će biti bez Alvareza, dok će sa druge strane odsustovati Ejbraham.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)