ARSENAL MORA DA SLAVI NA OVAKVIM UTAKMICAMA AKO ŽELI TITULU: ''Tobdžijama'' neće biti lako na ''Kenilvort roudu''

V.M.

05. 12. 2023. u 09:04

TOKOM čitave nedelje očekuje nas veliki broj utakmica Premijer lige, a jedna od dve današnje igra se na ''Kenilvort roudu'' gde će Luton dočekati Arsenal (21.15).

АРСЕНАЛ МОРА ДА СЛАВИ НА ОВАКВИМ УТАКМИЦАМА АКО ЖЕЛИ ТИТУЛУ: Тобџијама неће бити лако на Кенилворт роуду

FOTO: Tanjug/AP

Gosti su u sjanoj formi u poslednje vreme i na najmanji stadion u Premijer ligi dolaze u sjajnoj seriji od pet vezanih pobeda u svim takmičenjima. 

Tri od tih trijumfa ostvareni su u Premijer ligi i "tobdžije" se nadaju da će drugu godinu zaredom biti na vrhu tabele za vreme Božića, iako dobro znaju da držanje takve pozicije ne garantuje titulu s obzirom na to su prošle godine u to vreme imali pet poena u odnosu na eventualne šampione, Mančester siti.

Pobeda od 2:1 nad Vulvsima u subotu obezbedila im je plus dva u odnosu na drugoplasirani Liverpul, a menadžer Mikel Arteta je nahvalio nastup svojih igrača koji su na taj način postali tek peta ekipa u ''ligama petice'' koja je postigla 100+ golova u kalendarskoj 2023. godini.

Pored odličnih nastupa u domaćem prvenstvu, Arsenalu dobro ide i na međunardonoj sceni. Trijumfom nad Lansom (6:0) sredinom prošle nedelje je osigurao prvo mesto u grupi ''B'' i po prvi put još od sezone 2016/17. će igrati u nokaut fazi najelitnijeg evropskog takmičenja.

Sa druge strane, nakon više od trideset godina u neigranju najvećeg ranga Luton se vratio u Premijer ligu i za sada ispunjava cilj, a to je ostanak u eliti.

Iako po kvalitetu igrača domaćin nema tim za Premijer ligu, menadžer Rob Edvards radi taktički sjajan posao, izvlači maksimum iz igrača i njegova četa je trenutno 17. sa dva boda prednosti u odnosu na Everton koji je prvi tim ispod crte, mada je to doskoro bio Luton, ali ''karamele'' su kažnjene sa oduzimanjem deset bodova zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

Ono što je primetno kod ''šeširdžija'' je da su nastupi na domaćem terenu znatno bolji nego na gostovanjima. Iako imaju jedan od najmanjih stadiona u ligi, podrška je uvek na zavidnom nivou na ''Kenilvort roudu'' i navijači daju veliki vetar u leđa svojim miljenicima.

Na poslednja dva meča kod kuće Luton je osvojio četiri boda, prvo je ''prosuo'' pobedu protiv Liverpula primivši gol u sudijskoj nadoknadi (1:1), a nakon toga je savladao Kristal palas (2:1).

Što se tiče izostanaka, u redovima domaćina neće biti Andersona, Burka, Lokonge i Potsa, dok su pod upitnikom Dauti i Mengi.

Arsenal će biti bez standardnog kvarteta, Parti, Smit Rou, Timber, Vieira.

Ukoliko ''tobdžije'' ne shvate ozbiljno protivnika, ovo može biti veoma neugodno gostovanje, što je najbolje na svojoj koži osetio Liverpul, a mi mislimo da će kao i tada oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,23)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!