TRADICINALNO TVRD MEČ NA ''KOLOSEUMU'': Srpski reprezentativci od prvog minuta na terenu za ''tamnoplave''?

V.M.

08. 12. 2023. u 08:44

HETAFE i Valensija će večeras ukrstiti koplja u predgrađu Madrida na ''Koloseumu'' (21:00).

ТРАДИЦИНАЛНО ТВРД МЕЧ НА КОЛОСЕУМУ: Српски репрезентативци од првог минута на терену за тамноплаве?

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima su preko nedelje slavila u Kupu Kralja tako da u dobroj atmosferi dočekuju ovaj meč, a zanimljivo je da su u dosadašnjem toku prvenstvu osvojili isti broj bodova, po 15, s tim što su gosti deveti, a domaćini deseti zbog više ostvarenih pobeda ''slepih miševa''.

Hetafe je pokazao da je tvrd orah u novoj kampanji, odigrao je čak sedam remija do sada i jedino je Majorka više puta remizirala od njega. 

Ipak, u prošlom kolu doživeo je neočekivan poraz u gostima protiv Las Palmasa (0:2), što mu je bio četvrti ''neuspeh'' ove sezone.

U redovima domaćina nalaze se dva srpska reprezentativca, od kojih je standardniji Nemanja Maksimović, ali Stefan Mitrović je odigrao 90. minuta u kupu i pružio dobru partiju, tako da bi možda mogao da dobije priliku večeras, iako je ''presedeo'' poslednja tri ligaška meča.

''Tamnoplavi'' su proteklih par godina zauzimali 15. mesto na tabeli, a sada deluju kao ekipa koja može da se bori za gornji dom. Najveći razlog za to su odlične igre na ''Koloseumu'' sa kojeg niko nije odneo čitav plen još od aprila.

Hetafe je odigrao sedam utakmica pred svojim navijačima u novoj sezoni i sakupio je 15 bodova, a trenutno se nalazi u seriji od dva vezana trijumfa kod kuće, za razliku od Valensije koja je pognutih glava odlazila sa svoja poslednja dva gostovanja.

Nakon dobrog otvaranja prvenstva, gosti su malo posrnuli i na poslednjih pet mečeva su pokupili isto toliko poena.

Slepi miševi pružaju dobre partije kod kuće, ali u gostima je drugačija priča i na osam utakmica na strani ove godine ostvarili su samo jednu pobedu i to još početkom avgusta kada su bili bolji od Sevilje na ''Ramon Sančez Pishuanu'' (1:2).

Velike zasluge za dobre igre Valensije idu njenoj legendi, Rubenu Barahi koji ju je preuzeo u teškim vremenima krajem prošle sezone. Uspeho je da izbori opstanak, a sada pokušava da je vrati u gornji deo tabele gde se redovno nalazila kada je on igrao za nju početkom 21. veka.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Alderetea, Arambarija, Karmone, Rika, Denisa Suareza i Enesa Unala, dok će kod gosta meč propustiti kapiten Hose Gaja i Almeida.

Hetafe je prošle sezone na ''Koloseumu'' savladao Valensiju sa 1:0, jedini gol na tom meču postigao je Borha Majoral koji i ovaj susret dočekuje u odličnom ritmu jer je tresao mrežu na poslednje tri ligaške utakmice tamnoplavih pred svojim navijačima.

Večeras očekujemo meč sa malo golova što je često pojava u predgrađu Madrida (osam mečeva, 12 golova).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)