VREME JE DA SITI POBEDI: Četa Pepa Gvardiole ''posti'' više od mesec dana u Premijer ligi

V.M.

10. 12. 2023. u 13:20 >> 13:20

U okviru 16. kola najjače fudbalske lige na svetu, Luton će na ''Kenilvurt roudu'' ugostiti Mančester siti (15:00).

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СИТИ ПОБЕДИ: Чета Пепа Гвардиоле пости више од месец дана у Премијер лиги

Tanjug/AP

Iako nije navikao da se njegove ekipe nalaze u krizi, to je upravo slučaj sa četom Pepa Gvardiole koja ne zna za pobedu na protekle četiri premijerligaške utakmice što je najduži niz Sitija bez ligaškog trijumfa od novembra 2009. godine.

Da stvar bude još gora, branioci titule su preko nedelje na ''Vila parku'' odigrali verovatno najgori meč od kada ih je preuzeo jedan od najboljih trenera svih vremena. Uputili su samo dva šuta ka golu Emilijana Martineza, dok je sa druge strane Vila napadala tokom čitavog meča i može se reći da su ''građani'' imali sreće jer su na kraju poraženi samo jednim golom razlike (0:1).

Siti ne liči na tim koji je prethodne tri godine dominirao engleskim fudbalom i ako želi da osvoji četvrtu uzastopnu titulu mora pod hitno da se vrati na pobedničke staze.

Pravi protivnik za to može biti upravo Luton koji se ove sezone vratio u elitu i debituje u Premijer ligi od njenog rebrandiranja u sezoni 1992/93.

''Šeširdžije'' realno gledano ne poseduju igrački kada potreban da bi se takmičili u najjačoj ligi na svetu, a ni uprava preko leta nije pokazala preterane ambicije da se zadrži u najvišem rangu engleskog fudbala.

Ipak, i pored toga domaćini su uspeli da prikažu par dobrih partija i zagorčaju život dosta jačim ekipama od sebe. 

Remizirali su sa Liverpulom na ''Kenilvurt roudu'', a malo je falilo da to učine i protiv Arsenala koji ih je pre nekoliko dana u veoma zanimljivom meču savladao sa 4:3 pogotkom Deklana Rajsa u 96. minutu.

I pored par dobrih rezultata, izabranici Roba Edvardsa se nalaze u zoni ispadanja na 18. mestu, mada vredi napomenuti da imaju samo bod manje od sedamnaestoplasiranog Evertona.

Siti prosto nema pravo na grešku posle očajnih mesec dana i morao bi da slavi na današnjem duelu kako bi održao korak za vodećim Liverpulom koji mu beži sedam poena, ali na ovom gostovanju će biti oslabljeni za neigranje Erlinga Holanda koji se nije našao na Pepovom spisku putnika za Luton.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!