BETISOVA SERIJA BLIŽI SE KRAJU? Karlo Ančeloti nikada nije izgubio na ovom gostovanju

O. M.

09. 12. 2023. u 09:48

BETIS dočekuje lidera La lige, madridski Real u 16. kolu. Utakmica se igra od 16 časova i 30 minuta na stadionu Benito Viljamarin u Sevilji.

БЕТИСОВА СЕРИЈА БЛИЖИ СЕ КРАЈУ? Карло Анчелоти никада није изгубио на овом гостовању

FOTO: AP

Obe ekipe su u naletu forme. Betis nije izgubio deset kola, a Real Madrid devet. Računajući sva takmičenja, "zeleno-beli" su na poslednjih 16 utakmica ostvarili devet pobeda, šest nerešenih i samo jedan poraz, a "blankosi" su još uverljiviji jer u celoj sezoni imaju smo jedan poraz, onaj u gradskom derbviju od Atletika. Uz to, izabranici don Karla Ančelotija samo su još dva puta odigrali nerešeno a sve ostale utakmice su dobili (17).

Betis je uprkos porazu od prapške Sparte u petom kolu Lige Evrope ostao "gospodar svoje sudbine" jer mu je u poslednjem kolu protiv Rendžersa dovoljan i bod da obezbedi prolaz u narednu rundu, doduše ne i prvo mesto koje će osigurati ako pobedi ili odigra nerešeno a Sparta ne pobedi Aris.

Posle tog poraza,prvog Betisovog još od sredine septembra kada su izgubili od Barselone, izabranici Manuela Pelegrinija su odigrali remi bez golvoa na gostovanju poslednjeplasiranoj Almeriji što se takođe ne može nazvati baš dobrim rezultatom, ali gore od ishoda tog meča je igra koju su prikazali momci u zeleno-belim uniformama jer Almerija je imala više od igre i bila bliža pobede.

Betis je i pored tog kiksa ostao na dobroj poziciji, sa 25 bodova Pelegrinijeva četa je sedma na tabeli i zaostaje samo bod za šestoplasiranim Sosijedadom i mestom koje garantuje Ligu konferencija a vrlo verovatno će voditi i u Ligu Evrope, u zavisnosti od toga ko će osvojiti Kup Kralja i hoće li Španija dobiti peto mesto u Ligi šampiona.

Pred gostovanje Real Madrida Betis je odradio posao u Kupu Kralja, gde je uz dosta problema eliminisao četvrtoligaša Vijanovensea. Ekipa iz rodnog mesta slavnog košarkaša Hosea Kalderona vodila je a 1:0 do 89. minut, a bruku su sprečili Abde Ezalzuli izjednačenjem minut pre kraja i Borha Iglesijas pobedonosnim golom u trećem minutu nadoknade.

Real Madrid je vezao pet pobeda sa dva ili više golova razlike. Nakon poraza u gradskom derbij "blankosi" su pobedili sve osim dve utakmice. Sevilja je do boda stigla autogolom Alabe, a sam Bog zna kako je Viljareal izvukao bod u utakmici bez golvoa kad je realan rezultat trebalo da bude bar četiri ili pet prema nula.

Madriđani su uprkos fantastičnoj formi i grama prinuđeni da prvo mesto na tabeli La lige dele sa senzacionalnom Đironom, ali to bi posle ovog kola moglo da se promeni odnosno da "blankosima" uslugu učini večiti rival Barselona koja u katalonskom derbiju dočekuje "belo-crvene".

Karlo Ančeloti nikada nije izgubio od Betisa u gostima i to je statistika koja prija navijačima Reala pred ovaj meč, ali još više im prija fantastična forma Džuda Belingama, najboljeg strelca La lige sa 11 pogodaka.

Ono što malo kvari raspoloženje je zdravstveni bilten, jer se podužoj listi, na kojoj su Tibo Kurtoa, Eder Militao, vinisjus žunior, Arda guler, Aurelijan Čuameni i Eduardo Kamavinga, sada pridružio i Dani Karvahal koji je zbog povrede potokolenice zamenjen na poluvremenu utakmice protiv Granade. Ohrabruje povratak golmana Kepe koji je i protiv Granade bio na klupi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)