"NEROVERDI" PADAJU KA DNU TABELE: Kaljarijev blesak kratko trajao

O. M.

11. 12. 2023. u 11:07 >> 11:07

OVOG ponedeljka, od 20 časova i 45 minuta, u poslednjem meču petnaestog kola italijanske Serije A, Kaljari na svom terenu dočekuje Sasuolo.

НЕРОВЕРДИ ПАДАЈУ КА ДНУ ТАБЕЛЕ: Каљаријев блесак кратко трајао

FOTO: Tanjug/AP

Obe ekipe su u nizu loših rezultata i ovaj duel je prilika da jedan od klubova prekine taj niz.

Kaljari je na "dobrom putu" da se vrati u Seriju B posle samo jedne sezone igranja u elitnom razredu italijanskog fudbala. Ostrvljani su pretposlednji na tabeli Serije A, sa samo deset osvojenih bodova. Sreća u nesreći je što ima još nekoliko timova u ligi koji igraju zaista loše, pa je Kaljari na samo bod od sigurne zone, trenutno to poslednje mesto "iznad crte" drži Empoli sa 11 bodova.

Kaljari je u poslednja tri kola osvojio samo bod protiv Monce, dok je utakmice protiv Lacija i Juventusa očekivano izgubio. Jedine dve pobede ostvario je pre nešto više od mesec dana. Prvi od ta dva trijumfa bio je spektakularan, pošto je Frozinone vodio sa 3:0 na Sardiniji, a onda su domaći za poslednjih dvadesetak minuta postigli četiri gola.

Način na koji su njihovi ljubimci stigli do te pobede probudio je nadu kod navijača Kaljarija da će to biti prekretnica sezone, što je dodatno podgrejala pobeda nad Đenovom i prolaz u naredno kolo Kupa preko Udinezea na produžetke.

Kaljari je kod kuće osvojio većinu bodova ove sezone, sve osim dva sa gostovanja Torinu (0:0) i Salernitani (2:2). S druge strane, Sasuolo igra podjednako loše i na strani kao pred svojim navijačima. 

Sasuolo je u nešto boljoj situaciji u odnosu na današnjeg rivala, ali ni oni ne mogu da budu zadovoljni učinkom u dosadašnjem delu šampionata. Posle četrnaest odigranih kola, gosti su na 15. mestu, sa petnaest osvojenih bodova, samo četiri više od ekipa u zoni ispadanja. Utakmica sa Kaljarijem za njih je idealna prilika da se udalje iz borbe za opstanak koja ih sigurno očekuje ako ovde ne ostvare zapažen rezultat.

U poslednjih pet kola fudbaleri Sasuola zabeležili su dva poraza, od Torina i Rome i oba puta sa 2:1, dva remija, sa Bolonjom i Salernitanom, i trijumf protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak Empolija rezultatom 4:3.

Kaljari je prošle sezone na svom terenu savladao Sasuolo sa 1:0 i to je bio prvi njihov međusobni duel koji nije završen nerešeno posle pet remija. U međuvremenu je Sasuolo odneo jednu pobedu u Kupu kada je takođe bilo 1:0. 

Pet od poslednjih šest međusobnih susreta došlo je "od nula do dva gola". Ipak u poslednje vreme obe ove ekipe igraju utakmice na više golova, pa se večeras može očekivati efikasnija utakmica, ali ne preterano jer obe ekipe imaju šta da izgube.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)