PSŽ MELJE SVE PRED SOBOM: Mbape i družina ostvarili sedam vezanih pobeda u Ligi 1

V.M.

09. 12. 2023. u 11:10

U poslednjoj utakmici današnjeg programa fracnuskog prvenstva, PSŽ će ugostiti Nant na ''Parku prinčeva'' (21:00).

ПСЖ МЕЉЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Мбапе и дружина остварили седам везаних победа у Лиги 1

Foto Profimedia

Nakon nešto slabijeg starta takmičenja, Parižani su uspostavili prepoznatljiv poredak u Ligi 1 i nakon 14 odigranih kola zauzimaju prvo mesto.

Nalaze se u sjajnoj formi, nanizali su sedam vezanih prvestvenih pobeda, pa i ne čudi što imaju četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Nicu.

Proteklog vikenda PSŽ je sredinom prvog poluvremena meča sa Avrom ostao sa deset igrača na terenu, ali to ga nije sprečilo da ostvari novi rutinski trijumf rezultatom 2:0.

Jedan od golova na tom meču postigao je najbolji strelac Lige 1, Kilijan Mbape kojem je to bio 15. prvenstveni pogodak ove sezone.

''Svece'' sredinom iduće nedelje očekuje veoma bitan meč u Ligi šampiona. Gostovaće Dortmundu i moraće da slave na ''Vestfalenu'' kako bi se sigurno plasirali u narednu fazu takmičenja, tako da ne bi trebalo da čudi ako Luis Enrike večeras promeša karte.

Ipak, to ne bi trebao da bude veliki problem za Parižane jer je čak deset različit igrača treslo mrežu za vreme njihove serije od četiri uzastopna ligaška trijumfa na ''Parku prinčeva''.

Pobedom od 1-0 protiv Nice prošlog vikenda, Nant ne samo da je usporio direktnog konkurenta PSŽ-a za prvo mesto, već se i vratio u gornju polovinu tabele Lige 1.

Korekcije koje je napravio Žoslin Gurvenek na svom debiju nastupu na mestu trenera ''kanarinaca'' su se pokazale uspešnim, stavljajući tačku na njihov zabrinjavajući niz od četiri utakmice bez pobeda (remi i tri poraza).

Iskusni stručnjak teško da je mogao da ima teži raspored na startu svog mandata, jer će posle obračun sa drugoplsairanom Nicom ići na noge najboljoj ekipu u Francuskoj.

Da stvar bude još gora, tradicija nije na strani Nanta koji je na poslednjih 17 poseta ''Parku prinčeva'' ostvario samo jednu pobedu.

Gosti su na šest utakmica van svog stadiona osvojili isto toliko bodova i verujemo da nemaju šta da traže u prestonici, iako će domaćin biti bez Donarume, Markinjosa, Ruiza i Zaira Emerija.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,88)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)