VELIKAN TONE SVE DUBLJE: Da li će nova smena trenera uroditi plodom?

V.M.

10. 12. 2023. u 10:25

U 15. kolu Lige 1, sedmostruki šampion Francuske će ugostiti Tuluz (17:05).

ВЕЛИКАН ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ: Да ли ће нова смена тренера уродити плодом?

Foto Profimedia

Teška vremena proživaljava Olimpik Lion koji je letos odradio katastrofalan prelazni rok što sada izlazi na videlo jer je posle 14 kola zacementiran za dno tabele sa samo sedam osvojenih bodova.

Uprava pokušava da pronađe način da prodrma tim, a skoro je došlo do nove smene trenera. Posle Lorana Blana, kratko se na klupi zadržao Fabio Groso, pa trenutno tim vodi Pjer Saž koji je privremeno rešenje pre nego što se nađe neko ko ćre preuzeti tim na duže staze.

Mladi stručnjak je imao zaboravan debi, jer je na njemu u velikom derbiju poražen od Marselja pre nekoliko dana sa 3:0.

Iako ima nekoliko bivših reprezentativaca u svojim redovima poput Lakazeta, Tolisoa i mladog Šerkija, Olimpik je ostvario samo jednu pobedu u dosadšnjem toku prvenstva.

Nijedan tim koji je osvojio sedam bodova na uvodnih 14 mečeva nikada nije opstao u Ligi 1, ali dobra vest za domaćina je to što ni ostali timovi oko njega ne briljiraju, pa ima ''samo'' pet bodova manje od Lorijena koji zauzima 16. poziciju koja vodi u baraž za opstanak u Ligi 1.

Sa druge strane, Tuluz je u nešto boljoj situaciji. Sakupio je šest poena više od današnjeg rivala i nalazi se na 15. mestu na tabeli.

Gost ne zna za trijumf na poslednjih sedam ligaških utakmica na kojima je odigrao četiri remija i doživeo tri poraza.

Ipak, veliki razlog za to su nastupi u Evropi koji umaraju ekipu, ali barem tamo pružaju dobre nastupe i ukoliko sredinom sledeće nedelje barem osvoje bod protiv LASK-a sigurno će igrati u Ligi Evrope na proleće, tako da će biti zanimljivo videti da li će menadžer Karles Martinez čuvati neke igrače za taj susret.

Tradicionalno gledano, Lion bi trebao da traži bodove spasa na današnjem duelu jer je na poslednjih deset susreta sa Tuluzom na ''Olimpik parku'' ostvario osam pobeda uz dva odigrana remija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!