VLAHOVIĆ SPREMAN ZA "GRIFONE": Alegri veruje da je Juventus spreman za titulu

O. M.

15. 12. 2023. u 15:18 >> 15:18

JUVENTUS gostuje Đenovi u prvoj utakmici 16. kola italijanske Serije A. Utakmica se igra od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Luiđi Feraris".

ВЛАХОВИЋ СПРЕМАН ЗА ГРИФОНЕ: Алегри верује да је Јувентус спреман за титулу

FOTO: Tanjug/AP

Đenovi preti ekspresan povratak u Seriju B nakon samo jedne sezone. Ovaj klub već treću sezonu zaredom prelazi između prvog i drugog razreda italijanskog fudbala, a kako stvari trenutno stoje, ta klackalica bi lako mogla da se nastavi i četvrti put.

"Grifoni" su trenutno samo tri boda iznad zone ispadanja na 14. mestu sa 15 bodova. Glavni cilj koji je uprava kluba postavila pred trenera Alberta Đilardina je i bio da izbegne učešće u borbi za opstanak. 

U poslednjem kolu italijanskog šampionata "grifoni" su poraženi u gostima od Monce rezultatom 1:0, a samo nekoliko dana ranije su istim rezultatom eliminisani iz Kupa Italije od Lacija na Olimpiku.

Tim Alberta Đilardina je pobedio samo u jednoj od poslednjih šest utakmica, uz četiri poraza i jedan remi. Poslednji trijumf ostvarili su pre više od mesec dana pobedom nad Veronom od 1:0 na ovom stadionu na kome danas dočekuju Juventus.

Inače, Đenova igra mnogo bolje protiv jačih timova. Protiv šampiona Napolija je izborila remi 2:2, Romu je "razbila" sa 4:1, dok je od Lacija i Milana izgubila minimalnim rezultatom, a malo je nedostajalo oba puta da stigne do boda.

S druge strane, Juventus za sada igra prema očekivanjima, a kada su "bjankoneri" u pitanju, to je uvek borba za najviši plasman. "Stara dama" je trenutno druga na tabeli Serije A sa 36 bodova, dva manje od lidera Intera i čak 12 više od nosioca "skudeta" Napolija, koji je na petoj poziciji.

Učinak Juventusa ove sezone je za pohvalu, sa samo jednim porazom u 15 odigranih mečeva. Izgubili su samo od Sasuola sa 4:2. krajem septembra.

U prethodnom kolu Juventus je pobedio upravo šampiona. Izabranici Maksimilijana Alegrija su na svoj način slavili u Torinu sa rezultatom 1:0, a tri boda doneo je sjajni Federiko Gati golom u 51. minutu meča. Koliko je ova pobeda značajna za Juve govori i podatak da je i večito oprezni trener "stare dame" Masimilijano Alegri posle nje izjavio da je Juventus kandidat za titulu.

Reprezentativci Srbije Dušan Vlahović i Filip Kostić bili su starteri u derbiju i obojica su zamenjeni, u 71, odnosno 83. minutu utakmice. Što se tiče centarfora "orlova" i "bjankonera", Alegri je otkrio da je zamenjen jer se žalio na grčeve i da će biti spreman za večerašnji duel.

Đenova je prošle godine posle velikog preokreta savladala Juventus kod kuće sa 2:1. Gosti su poveli golom Dibale, a domaći do preokreta stigli golovima u 87. i 95. minutu utakmice.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja