NEC I SITARD U TRCI ZA PLEJ-OF: Opstanak je prioritet, ali je primamljiva i borba za Ligu konferencija

O. M.

15. 12. 2023. u 12:15

NEC Nijmegen dočekuje Fortunu Sitard na otvaranju šesnaestog kola holandske Eredvizije.

НЕЦ И СИТАРД У ТРЦИ ЗА ПЛЕЈ-ОФ: Опстанак је приоритет, али је примамљива и борба за Лигу конференција

Foto: Profimedia

NEC je posle petnaest odigranih kola u sredini tabele, tačnije na desetom mestu, sa 18 osvojenih bodova. Herenven, koji se nalazi na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija, ima samo bod više od njih.

Iako se navijači "trikolora" verovatno potajno nadaju plasmanu u evrokupove, za domaćina je mnogo važnija činjenica da su daleko od zone ispadanja, a pobedom u ovom meču tu razliku bi dodatno uvećali.

Nec je u prethodnih pet kola upisao dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to od Ajaksa koji je konačno pronašao prošlogodišnju formu. Poslednjih deset utakmica ekipe iz Najmegena došlo je GG.

Sitard ima bod više od NEC-a pa ga od plej-ofa za Ligu konferencija deli samo gol-razlika u kojoj nešto zaostaje za Herenvenom.

Fortuna je u prethodnih pet kola upisala tri trijumfa i dva poraza, ali treba reći da su većinu svojih poena osvojili na domaćem terenu, dok na strani imaju samo dva osvojena boda, uz samo tri postignuta i čak sedamnaest primljenih golova, tako da su autsajderi u današnjem susretu.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2.05)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)