KALJARI PLAĆA CEH? Napoli posle serije loših rezultata protiv jakih rivala dočekuje davljenika

O. M.

16. 12. 2023. u 08:10

ŠAMPION Italije Napoli dočekaće ekipu Kaljarija u trećoj utakmici 16. kola italijanske Serije A.

КАЉАРИ ПЛАЋА ЦЕХ? Наполи после серије лоших резултата против јаких ривала дочекује дављеника

FOTO: Profimedia

Meč se igra na stadionu "Dijego Armando Maradona" ove subote od 18 časova.

Branilac titule ima velikih problema u Seriji A ove sezone. Napolitanci su se u prošloj sezoni praktično prošetali do naslova i već je u ovo vreme prošle godine svima bilo jasno da će na krja usezone prišiti "skudeto" na dresove. Sada, međutim, posle 15 kola šampion je tek šesti na tabeli sa već ogromnim zaostatkom od 14 bodova u odnosu na lidera Inter.

Napoli je u prethodana dva kola izgubio od Intera sa 3:0 i od drugoplasiranog Juventusa sa 1:0. Novi trener Valter Macari koji je posle serije loših rezultata zamenio Rudija Garsiju nije doneo željeni pomak, očigledno je predviđena šok-terapija imala kontra-efekat kod igrača. Macari je u pet utakmica koliko vodi ekipu uspeo da ostvari dve pobede i tri poraza.

Napoli je cele prošle sezone, pod komandnom palicom sadašnjeg selektora Italije Lučana Spaletija, ispustio ukupno 24 boda, a ove već posle 15 kola ispustio je 21.

Ove sezone Napoli nije uspeo da postigne gol u četiri utakmice a sačuvao je mrežu u isto toliko mečeva. Kod kuće Napoli igra ispod svakog očekivanja. osvojili su samo sedam bodova iz isto toliok utakmica, a vezali su četiri kola bez pobedem, uz samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Kaljari je prošle sezone na spekrtakularan način preko plej-ofa promovisan iz Serije B a kako se čini prema do sada prikazanom u elitnom razredu, ostrvljani bi vrlo lako mogli dsa se ekspresno vrate u niži rang. Oni su samo dva mesta i jedan bod iznad zone ispadanja.

Osvojili su samo 13 bodova, od čega u gostima samo dva. Neporaženi su se vratili samo iz Torina gde su protiv istoimene ekipe "nulom" u prvom kolu otvorili sezonu, kao i tokom oktobra iz Salerna gde su odigrlai 2:2 sa "fenjerašem" Salernitanom.

Sa 27 primljenih golova, samo dva tima imaju lošiju odbranu od Kaljarija. Nisu uspeli da postignu gol u šest utakmica a samo u dve utakmice su uspeli da sačvaju mrežu. Pored 0:0 sa Torinom u gostima isti rezultat su ostvarili sa Udinezeom na Sardiniji. Primili su dva ili više golova na pet od poslednjih šest utakmica na strani.

Kaljari je užasan protiv timova iz gornjeg dela tabele. U 10 utakmica sa nekom od prvih 11 ekipa pretrpeli su osam poraza i samo dva puta igrali nerešeno, bez pobede.

U prethodne četiri godine Napoli i Kaljari su odigrali šest utakmica. Napoli je upisao tri pobede, Kaljari jednu. Pet utakmica završeno je 0-2 gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 2,27) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)