BAJERN SE OBRUKAO PROTEKLOG VIKENDA: Očekuje se reakcija igrača u derbiju kola na ''Alijanc areni''!

V.M.

17. 12. 2023. u 11:15

U najzanimljivijoj utakmici 15. kola nemačke Bundeslige, Bajern će na ''Alijanc areni'' ugostiti Štutgart (19:30).

БАЈЕРН СЕ ОБРУКАО ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА: Очекује се реакција играча у дербију кола на Алијанц арени!

FOTO: Tanjug/AP

Kada su Bavarci proteklog vikenda gostovali Ajntrahtu niko nije očekivao ništa drugo do rutisnkog trijumfa Bajerna, a desila se potpuno suprotna stvar. Najveći nemački klub je nadigran od samog starta do kraja utakmice i Franfurt je ubedljivo slavio sa 5:1.

Ipak, domaćin je nakon toga pokazao šampionski mentalitet kada je gostovao Mančesteru preko nedelje na ''Old trafordu'' sa kojeg je odneo čitav plen pogotkom Kinglsija Komana i tako sa 16 osvojenih bodova završio grupnu fazu Lige šampiona.

Sada poptuni fokus prebacuje na domaće prvenstvo u kojem se nalazi u veoma zanimljivoj borbi za titulu. Trenutno je drugi sa četiri boda zaostatka u ondosu na Leverkuzen koji je odigrao meč više, a tik iza Bajerna nalazi se Lajpcig zbog lošije gol-razlike, kao i Štugtgart koji je sakupio poen manje.

Šestostrukog prvaka raduje to što se danas vraća na ''Alijanc arenu'' gde je pred svojim navijačima sakupio 16 bodova na šest mečeva uz impresivnu gol-razliku, 27:5.

Što se tiče gosta, on se nalazi u odličnom ritmu i ne zna za poraz na poslednje četiri ligaške utakmica. Bio je u seriji od tri vezana trijumfa sve do poslednjeg kola kada je u derbiju kola podelio plen sa liderom Leverkuzenom (1:1).

Glavni razlog za sjajne igre ''švaba'' je fenomelani Serhu Žirasi koji je postigao 16 golova na 12 prvenstvenih mečeva, ali je preko nedelje odbio da potpiše nov ugovor sa bivšim šampionom i najavio je da već u januaru želi da napravi ''sledeći korak'' u karijeri i biće zanimljivo videti kako će čitava ekipa reagovati na to.

Tradicija takođe nije na strani Štutgarta, jer ne postoji ekipa koju je Bajern više puta pobeđivao u istoriji Bundeslige.

Olakšanje mu može predstavljati činjenica da će Bavarci biti bez Komana, Gnabrija, De Lihta i Mazrauija, a još jedan veliki udarac moglo bi biti neigranje Harija Kejna koji je pod upitnikom za današnji meč.

I pored svih tih problema sa povredama, očekujemo da Bajern pred punim tribinama ''Alijanc arene'' osvoji sva tri boda i tako nastavi pohod ka prvom mestu.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,75)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)