DORTMUND I DALJE BEZ TRIJUMFA U DECEMBRU: ''Nulfuneri'' su pravi protivnik za povratak na pobedničku stazu

V.M.

19. 12. 2023. u 08:30

U obračunu timova koji se baš muče u poslednje vreme Borusija će na ''Vestfalenu'' dočekati ekipu Majnca (20:30).

ДОРТМУНД И ДАЉЕ БЕЗ ТРИЈУМФА У ДЕЦЕМБРУ: Нулфунери су прави противник за повратак на победничку стазу

Profimedia/ IMAGO

Nakon samo jedne pobede na poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima, zimska pauza koja predstoji nakon večerašnjeg duela će baš dobro doći domaćinima koji ne briljiraju u Bundesligi ove sezone.

U nizu razočaravajućih rezultata proteklog vikenda podelili su bodove sa Auzgburgom na ''VVK areni'' i tako ostali na solidnom petom mestu s ozbzirom kakve partije pružaju.

Doduše, treba istaći da su najbolje nastupe imali u Ligi šampiona gde su zauzeli prvo mesto u ovosezonskoj ''grupi smrti'', pa su igre u domaćem prvenstvu dosta patile zbog toga.

Pored PSŽ-a, Njukasla i Milana retko ko je očekivao da će se ''milioneri'' uopšte plasirati u narednu fazu, a ne zauzeti prvo mesto, ipak četa Edina Terzića je upravo to učinila sa deset osvojenih bodova, a za protivnika u osmini finala dobila je razigrani PSV na jučerašnjem žrebu.

Borusija se sada vraća na ''Vestfalen'' gde će pokušati da trijumfom završi 2023. godinu, a trebala bi da ima motiv više na večerašnjem duelu jer joj na noge dolazi tim koji ju je prošle sezone u poslednjem kolu sprečio da osvoji dugo očekivanu titulu kada su na ovom istom stadionu odigrali 2:2 što je omogućilo Bajernu da trijumfom nad Kelnom preuzme prvo mesto i doda novi trofej u bogate vitrine kluba.

Majnc je gotovo sigurno jedna od najgorih ekipa u Bundesligi, ostvario je samo jednu pobedu na uvodnih 15 utakmica, tako da i čudi što je predzadnji na tabeli sa premalih devet osvojenih bodova.

Proteklog vikenda dočekali su novajliju Hajdenhajm koji je na ''MEVA areni'' uspeo da ostvari prvu gostujuću bundesligašku pobedu u istoriji kluba slavivši sa 1:0.

Ipak, ''crveno-beli'' dosta bolje izgledaju od kada ih je privremeno preuzeo Jan Sivert koji je barem rešio defanzvine probleme ''nulfunfera''.

Bez poraza su na poslednjih pet gostovanja, na kojim su primili samo tri gola, ali katastrofalna napadačka igra ih je sprečila da dođu do trijumfa na tim mečevima.

Pre tog kobnog remija po Dortmund u poslednjem kolu prošle sezone, Borusija je bila u seriji od četiri vezane pobede nad Majncom, a mi verujemo da će i večeras rutinski odraditi posao pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)