ASTON VILA NASTAVLJA POHOD NA TITULU: Izabranici Unaja Emerija dočekuju najgoru ekipu u Premijer ligi

V.M.

22. 12. 2023. u 12:53 >> 12:53

OD 21 čas na ''Vila parku'' birmingemski ''lavovi'' će u okviru 18. kola najjače fudbalske lige na svetu dočekati slabašni Šefild junajted (21.00).

АСТОН ВИЛА НАСТАВЉА ПОХОД НА ТИТУЛУ: Изабраници Унаја Емерија дочекују најгору екипу у Премијер лиги

FOTO: Tanjug/AP

Vila je sigurno najveći hit Premijer lige, niko je nije očekivao u borbi za titulu pre starta sezone, ali ona se upravo u njoj nalazi pred zimsku pauzu i danas ima priliku da se bar nakratko popne na prvo mesto jer vodeći Arsenal ima bod više, a svoj meč 18. kola igra sutradan na '''Enfildu''.

''Lavovi'' oduševljavaju sve svojim ofanzivnom igrom koja posebno dolazi do izražaja na ''Vila parku'' na kojem su slavili na poslednjih 15 ligaških utakmica, od kojih su osam odigrane ove sezone.

Najupečatljivije pobede bile su protiv Arsenala i Sitija (po 1:0), a ne treba zaboraviti ni ''resetovanje'' Brajtona rezultatom 6:1.

Ono što Vili fali da bi opstala u vrhu tabele su nastupi na gostovanjima, to se ponovo videlo prošlog vikenda kada su gubili protiv Brentforda, ali glupost Bena Mija, koji je zaradio crveni karton, otvorila im je vrata preokreta, što su oni oberučke prihvatili i na kraju zasluženo slavili (2:1).

Dobra vest za domaćina je to što mu u goste dolazi najlošiji tim u Premijer ligi Šefild junajted koji je zacementiran za dno tabele sa samo osam osvojenih bodova. Manjak ambicije i ulaganje uprave preko leta se ogleda na terenu i ''oštrice'' samo čudo može da spase u eliti.

Gosti su zahvalili menadžeru Polu Hekingbotomu na uslugama nakon očekivano lošeg starta, a na njegovo mesto došlo je dobro poznati lice Kris Vajlder, koji je predvodio Šefild kada je poslednji put nastupao u Premijer ligi.

Iskusni menadžer je bio kraj aut-linije na tri utakmice do sada i uspeo je da ostvari bitnu pobedu protiv Brentforda (1:0), a pored nje je doživeo poraze od dosta jačih timova, Čelsija i Liverpula (po 0:2).

Vajlder je malo prodrmao ekipu koja izgleda nešto bolje od njegovog dolaska, ali verujemo da će najgora odbrana lige (43 primljena gola) biti lak zadatak za siloviti napad Aston vile (37 postignutih pogodaka).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024