"SRPSKI BAREZI" DEBITOVAO GOLOM ZA MILAN: "Rosoneri" idu po bodove u Salerno

O. M.

22. 12. 2023. u 11:55 >> 11:55

MILAN gostuje Salernitani u 18. kolu serije A. Utakmica se igra na stadionu "Areki" u Salernu s početkom u 20 časova i 45 minuta.

СРПСКИ БАРЕЗИ ДЕБИТОВАО ГОЛОМ ЗА МИЛАН: Росонери иду по бодове у Салерно

Foto: Profimedia

Pre ovog kola, Milan je na trećem mestu na tabeli sa čak devet bodova manje od prvoplasiranog Intera. Rosoneri igraju promenljivo, a upravo ta nekonzistentnost je i najveći razlog za ovaj veliki bodovni zaostatak u odnosu na gradskog rivala.

Najbolji primer za to su gostovanja koja su igrali krajem oktobra i početkom novembra, kada su u četiri utakmice (tri u Seriji A i jednu u Ligi šampiona) osvojili samo jedan bod.

Međutim, Milanova forma je u poslednje vreme na mnogo višem nivou, a ne računajući poraz od Atalante od 3:2 u poslednjim minutima meča, navijači „rosonera” mogu da budu zadovoljni onim što njihovi ljubimci prikazuju. Tome u prilog govori i činjenica da je Milan savladao Njukasl u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i tako obezbedio plasman u Ligu Evrope.

U prethodnom kolu Milanezi su sa ubedljivih 3:0 savladali Moncu. Na tom meču nije igrao član A reprezentacije Srbije Luka Jović, ali je svoj debi u crveno-crnom dresu ostvario Jan Karlo Simić, 18-godišnji omladinski reprezentativac naše zemlje koji je prošle godine došao iz Štutgarta. I ne samo da je debitovao nego je bio i strelac i tako postao najmlađi Srbin koji je postigao gol u Seriji A, srušivši sa trona Dušana Vlahovića.

Simića je na San Siro doveo legendarni Paolo Maldini, ali je posle debija u dresu "rosonera" na "čizmi" opšti utisak da naš talentovani mladić igrom više podseća na drugu legendu Milana, Franka Barezija. Proglašen je i igračem utakmice, pa je tako već na debiju opravdao nadimak, za razliku od nemačkog defanzivca Malika Tšaua koji je proglašen za "novog Maldinija", ali je posle nekoliko loših izdanja u prvom timu jasno da se ne radi o igraču ni približnih kvaliteta.

Imajući u vidu da su i Tšau, Kalulu i Pelegrini povređeni, a Simon Kjer rovit, velike su šanse da Simić protiv Salernitane zaigra od prvog minuta.

Salernitana je u dosadašnjem delu tamičenja u Seriji A odigrala katastrofalno, a posle šesnaest odigranih kola nalazi se na poslednjem, dvadesetom mestu, sa samo osam osvojenih bodova.

Već sada imaju pet bodova zaostatka za timovima iz sigurne sezone i nema sumnje da će, ako nastave sa ovakvim igrama, mnogo pre kraja matematički ispasti u Seriju B. Uz to, ukupnom gol-razlikom 12:34, domaćin je jedna od najslabijih ekipa u svim segmentima igre.

Forma Salernitane, očekivano, takođe nije na zavidnom nivou, a posle prve prvenstvene pobede, u kojoj su savladali Lacio sa 2:1, upisali su nova tri uzastopna poraza.

Izgubili su od Fiorentine 3:0, Bolonje 1:2 i u prethodnom kolu od Atalante 1:4, a s obzirom na to da im Milan gostuje u petak, ne treba očekivati prekid ove serije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)