KRAJ CRNE SERIJE SE NE NAZIRE: Kadiz bez pobede više od tri meseca, ali ima i gore - Sosijedad ovde nije izgubio tri decenije

O. M.

21. 12. 2023. u 10:30

U 18. kolu španske La lige Kadiz dočekuje Real Sosijedad. Utakmica je na programu u četvrtak od 19 časova na stadionu Nuevo Mirandija.

КРАЈ ЦРНЕ СЕРИЈЕ СЕ НЕ НАЗИРЕ: Кадиз без победе више од три месеца, али има и горе - Сосиједад овде није изгубио три деценије

Foto: EPA-EFE/Juan Herrero

Više od tri i po meseca traje agonija Kadiza. Poslednju prvenstvenu pobedu izabranici Serhija Gonzalesa ostvarili su prvog dana septembra protiv Viljareala u sudaru dve "žute podmornice".

Blizu pobedi bili su fudbaleri Kadiza u poslednje četiri prvenstvene utakmice koje su sve završene rezultatom 1:1, a u tri od njih su Andalužani prvi stizali do vođstva. U tom periodu Kadiz je ispao iz Kupa kralja, ponižen od četvrtoligaša Arandine. 

Deset od svojih 14 bodova ove sezone Kadiz je osvojio kod kuće, ali navijači ovog kluba nemaju mnogo razloga za optimizam pred gostovanje Sosijedada, jer su baskijsku ekipu ovde poslednji put pobedili davne 1993. godine. Doduše, od tada su odigrali samo šest utakmica, četiri su pripale Sosijedadu, a dve su bile neodlučene.

Sosijedad je završio posao u Ligi šampiona gde je obezbedio osminu finala (protivnik Pari Sen Žermen) i sada se okreće obavezama na domaćoj sceni. 

Izabranici Imanola Algasila su u poslednje vreme popravili igru u odbrani, u poslednje četiri utakmice nisu primili gol. Doduše, u poslednje dve ga nisu ni postigli, što je možda i veći problem jer samo dve ekipe iz prve polovine tabele La lige, Betis i Las Palmas, postižu manje golova od Sosijedada. S druge strane, Kadiz ima najčvršću odbranu od svih ekipa sa dna tabele, tako da u ovoj utakmici ne treba očekivati goleadu.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,43)

 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)