REAL BI DA SE VRATI NA TRON PRE NOVE GODINE: ''Kraljevi'' osakaćeni povredama pred gostovanje u Baskiji

V.M.

21. 12. 2023. u 12:30

FUDBALERI španskog velikana će pokušati da preuzmu prvo mesto od Đirone kada večeras budu gostovali Alavesu u utakmici 18. kola La lige (21.30).

РЕАЛ БИ ДА СЕ ВРАТИ НА ТРОН ПРЕ НОВЕ ГОДИНЕ: Краљеви осакаћени повредама пред гостовање у Баскији

FOTO: AP

Madriđani igraju veoma dobro ove sezone uprkos povredama velikog broja ključnih igrača, trenutno su drugi na tabeli sa 42 osvojena boda, što je dva manje od vodeće Đirone koja večeras gostuje Betisu i ako ''kiksira'', otvoriće vrata prvog mesta Realu koji želi da 2023. godinu završi kao lider La lige.

Izabranici Karla Ančelotija su samo jednom poraženi od starta prvenstva, a na poslednjih pet utakmica su osvojili impresivnih 13 bodova.

Proteklog vikenda dočekali su Viljarea i rutinski su ga savladali sa 4:1 na ''Santijago Bernabeu'', ali na tom susretu se povredio David Alaba koji je završio sezonu, što je veliki problem za kraljeve koji su odranije bez Kurtoe i Edera Militaa.

Pored pomenutog trija, Ančeloti na raspolaganju nema Mendija, Gulera, Vinisijusa, Karvahala i Kamavingu, tako da iksusni stručnjak ima velike glavobolje oko sastavljanja za večerašnji meč.

I pored tih izostanaka, Real je veliki favorit jer Alaves igra dosta slabo tokom čitave sezone i nalazi se blizu zone ispadanja na 15. mestu sa tri poena prednosti u odnosu na Seltu koja je prva ekipa ispod crte.

Domaćin se posebno muči u poslednje vreme i na minule tri utakmice je osvojio samo jedan bod, a vredi napomenuti da na njima nije postigao nijedan gol.

Istorijat međusobnih duela je na strani Reala koji je slavio na devet od minulih deset duela ovih timova.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,67)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)