KOLIKO SE JOŠ JUNAJTED MOŽE BLAMIRATI? Aston vila dolazi na ''Old traford'' da okonča mandat Erika ten Haga

V.M.

26. 12. 2023. u 13:20 >> 13:20

U derbiju današnjeg programa Premijer lige, Mančester junajted će pokušati da prekine post od četiri utakmice bez postignutog gola kada dočeka razigranu Aston vilu (21.00).

КОЛИКО СЕ ЈОШ ЈУНАЈТЕД МОЖЕ БЛАМИРАТИ? Астон вила долази на Олд трафорд да оконча мандат Ерика тен Хага

FOTO: Tanjug/AP

Katastrofalne igre Mančestera se nastavljaju i pitanje je koliko će još uprava trpeti Erika ten Haga koji se potpuno pogubio ove sezone. Holanđanin je insistirao na pojačanjima poput Maunta i Onane koji su se za sada pokazali kao potpuni promašaji.

To se posebno može reći za Kamerunca koji je doveden kao zamena za De Heu kojem je zamerka bila što ne igra dobro nogom, iako Junajted uopšte ne organizuje napade preko golmana ili zadnje linije ove sezone.

Ekipa je u ozbiljnom rasulu, Bruno Fernandes izgleda kao da mu se ne igra fudbal, Rašford nije ni senka igrača koji je postigao 30 golova prošle sezone i po pisanju britanskih medija skoro čitava svlačionica jedva čeka da vidi leđa Eriku ten Hagu.

Proteklog vikenda poprilično rutinski ih je savladao Vest hem (0:2), što im je bio čak 13 poraz u svim takmičenjima ove sezone, a to znači da su izgubili najviše utakmica pre katoličkog Božića još od sezone 1930/31.

Očigledan problem ''crvenih đavola'' je postizanje golova, nisu zatresli mrežu na poslednja četiri duela, a generalno u čitavoj Premijer ligi jedino je poslednjeplasirani Šefild dao manje pogodaka od njega, 13 naspram Junajtedovih 18.

Zbog slabih rezultata domaćin je pao na osmo mesto i zaostaje čak osam bodova za Totenhemom koji je četvrti, a nije nemoguće da ta razlika bude još veća nakon ovog kola jer mu na noge dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi, Aston vila.

Gosti su oduševili sve svojim igrama ove sezone, sakupili su 39 bodova do sada i zauzimaju impresivno treće mesto na tabeli sa poenom zaostatka u odnosu na vodeći Arsenal. Vrlo su lako mogli kao prvoplasirani dočekati katolički Božić, ali su proteklog petka remizirali sa Šefildom na ''Vila parku'' (1:1), usput prekinuvši sjanu seriju od 15 uzastopnih ligaških pobeda pred svojim navijačima.

Kontroverzno im je poništen pogodak Bejlija u prvom poluvremenu na tom meču, ali vrlo lako su mogli ostati bez bodova jer su ''oštrice'' u završnici povele preko Arčera, ipak, podelu plena je obezbedio Nikolo Zaniolo duboko u sudijskoj nadoknadi (97. minutu).

I pored svega pomenutog, Vila po kladionicama nije favorit na ''Old trafordu'' zbog tradicije međusobnih duela koja je debelo na strani Junajteda.

Mančester je birmingemske lavove pobeđivao čak 38 puta i ne postoji ekipa koji ih je više puta savladala u istoriji Premijer lige, a takođe ni Unaj Emeri ne voli da igra protiv ''crvenih đavola'' koji su bili bolji od njegovih ekipa na šest od 12 odigranih mečeva.

Što se tiče izostanaka, domaćin će sada već standardno biti bez Kazemira, Maunta, Malasije, Martineza, Megvajera i Lindelofa, dok virus muči Marsijala, Hojlunda i Varana, tako da je pitanje da li će oni biti na raspolaganju.

Sa druge strane, nešto je bolja situacija u redovima gostiju koji ne mogu da računaju na Budeniju, Keša, Tilemansa, Kamaru i možda Pau Toresa koji je pod znakom pitanja, a ukoliko ne bude mogao da zaigra njegovo mesto će zauzeti Klemen Lengle.

Mislimo da je došlo vreme da Junajted konačno postigne pogodak, a uzdamo se i da će siloviti napad Vile barem jednom zatresti mrežu domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)