LIVERPUL SE VRAĆA NA PRVO MESTO? Barnliju za beg sa dna neophodne pobede kod kuće

O. M.

26. 12. 2023. u 09:28

LIVERPUL gostuje ekipi Barnlija u sklopu 19. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na stadionu "Terf mur" od 18 časova i 30 minuta.

ЛИВЕРПУЛ СЕ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО? Барнлију за бег са дна неопходне победе код куће

FOTO: Tanjug/AP

"Crveni" su drugi na tabeli sa 39 bodova, jednim manje od lidera Arsenala, dok je Barnli pretposlednji sa 11 bodova.

Iako je vezao dva remija u Premijer ligi, čime je prekinuo niz od četiri pobede i prepustio prvo mesto Arsenalu, Liverpul je po opštem mišljenju jedini tim koji ove sezone može da pomrsi račune Mančester sitiju. uostalom, Liverpul je bio daleko bolji rival u oba derbija i protiv Arsenala (1:1) i Mančester junajteda (0:0). Pravu snagu Liverpul je pokazao između ova dva remija, demoliravši Vest hem u četvrtfinalu Liga kupa.

Liverpulu u poslednje vreme odlično ide na "boksing dej". Drugi dan rimokatoličkog Božića je tradicionalno rezervisan za vanredno premijerligaško kolo, a "redsi" su poslednjih šest utakmica na ovaj dan pobedili, što je najduži takav niz u istoriji slavnog kluba.

Pobedom protiv Barnlija četa Jirgena klopa bi se vratila na prvo mesto Premijer lige, bar privremeno pošto Arsenal svoj meč igra tek kroz dva dana. 

Liverpul je postigao bar po gol na poslednjih 17 gostovanja, a Barnlijevim navijačima strepnju uliva i statistika poslednjih 16 okršaja sa Liverpulom u kojima su ostvarili samo dve pobede. Osim toga, Barnli je ostvario samo jednu pobedu na poslednjih 11 premijerligaških utakmica na Terf muru, a nju su postigli protiv doskorašnjih rivala iz Čempionšipa Šefild junajteda pre tri nedelje, doduše veoma ubedljivih 5:0 je bilo.

Barnli je pre ovog kola na tri boda manje od Notingem foresta koji je u sigurnoj zoni. Sa ukupnom gol-razlikom 18:36, Barnli ima jedan od najslabijih napada u ligi, kao i jednu od najlošijih odbrana. Zapravo, samo je Šefild junajted postigao i primio manje golova.

Ipak, domaćin može da se pohvali formom u prethodnih pet kola, u kojima je osvojio sedam bodova, tri više nego u prethodnih 14 i ako nastave da igraju istim tempom, uskoro ih možemo videti i van zone ispadanja. Ali da bi se to desilo, ekipa Vensana Kompanija mora da počne da igra bolje kod kuće, jer svih ovih sedam bodova osvojili su na strani. Pobedili su osim Šefilda i Fulam u prošlom kolu, dok su pre dve nedelje osvojili važan bod protiv Brajtona.

Jirgen Klop imaće težak zadatak da nađe levog beka za ovaj meč, pošto se Endru Robertson još oporavlja od operacije ramena, a u susretu sa Arsenalom ostao je i bez Kostasa Cimikasa koji je u duelu sa Bakajom Sakom polomio ključnu kost. Dok je uklizavao usput je pokupio i svog menadžera koji srećom nije povređen u incidentu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!