ARSENAL NEPORAŽEN U GRADSKIM DERBIJIMA: "Čekićarima" ne prijaju "Emirati"

O. M.

28. 12. 2023. u 10:01 >> 10:01

ARSENAL će u malom londonskom derbiju ugostiti Vest hem. Poslednja utakmica 19. kola engleske Premijer lige igraće se od 21 čas i 15 minuta na stadionu "Emirejts" u Londonu.

АРСЕНАЛ НЕПОРАЖЕН У ГРАДСКИМ ДЕРБИЈИМА: Чекићарима не пријају Емирати

FOTO: Tanjug/AP

Prošle sezone, "tobdžije" su pred sam kraj prvenstva popustile u trci za titulu koju su prepustile Mančester sitiju. Čini se da je ove sezone, uz par kvalitetnih pojačanja kojima je proširena rotacija, menadžer Mikel Arteta uspeo da stvori konkurentniji tim. 

Arsenal trenutno nije prvi na tabeli, dok je prošle godine u ovo vreme bio - na "boksing dej" imali su 40 bodova od mogućih 45 bodova, ali će posle ove utakmice imati priliku da se vrati na lidersku poziciju, jer je prvoplasirani Liverpul već odigrao svoj meč na "boksing dej" (i savladao Barnli sa 2:0).

Arsenal je mnogo lakše nego što se očekivalo završio grupnu fazu Lige šampiona na prvom mestu, a krajem februara će se sastati sa Portom u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Vest hem nastavlja sa dobrim igrama iz prethodne sezone kada je osvojio Ligu konferencija, a ove godine će tim iz Londona imati priliku da osvoji malo važniji evropski trofej, s obzirom na to da je grupnu fazu Lige Evrope završio kao prvoplasirani tim u grupi sa našim TSC-om i tako obezbedio osminu finala.

Za pohvalu su i rezultati Vest hema u Premijer ligi, a osim debakla protiv Fulama (0:5) u prvenstvu i Liverpula (1:5) u Liga kupu, navijači mogu da budu u potpunosti zadovoljni formom "čekićara". Izabranici Dejvida Mojesa su u poslednjih pet kola upisali tri trijumfa, remi i pomenuti poraz od Fulama. Za to vreme su u Ligi Evrope savladali Frajburg i potvrdili prvo mesto. 

Arsenal je sledeći veliki ispit za "čekićare" koji su pobedili samo jednom na 16 poslednjih izleta na "Emirate" (2015. godine). Arsenal je ovde ove sezone veoma siguran sa sedam pobeda i dva remija, uz gol-razliku 22:8. Poslednji put kada nisu pobedili bilo je krajem septembra kada je na Emiratima gostovao Totenhem, koji je u to vreme bio u svojoj seriji od deset utakmica bez poraza.

Izvukao im se još samo Fulam u trećem kolu, a zanimljivo je da su oba londonska derbija završena istovetnim rezultatom 2:2, baš kao i gostovanje Arsenala Čelsiju. U preostala dva susreta sa gradskim rivalima, "tobdžije" su odnele pobede od 1:0, na gostovanjima Kristal palasu i Brentfordu.

Vest hem ove sezone još nije uspeo da sačuva mrežu na gostovanjima, a na poslednjih sedam gostovanja Arsenalu primili su dva ili više gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)