"BOGINJA PROVINCIJE" OSLABLJENA ZBOG AFRIČKOG KUPA NACIJA: Trener Sasuola pod pritiskom da napravi rezultat

O. M.

03. 01. 2024. u 09:47

ATALANTA dočekuje Sasuolo u utakmici osmine finala Kupa Italije. Susret je zakazan za 18 časova na stadionu "Atleti azuri d Italija" u Bergamu.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ОСЛАБЉЕНА ЗБОГ АФРИЧКОГ КУПА НАЦИЈА: Тренер Сасуола под притиском да направи резултат

Foto: Profimedia

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu sa Milanom ili Kaljarijem.

"Boginja provincije" bila je slobodna u dosadašnjem delu takmičenja, kao učesnik evropskih kupova, dok je Sasuolo u prethodne dve runde eliminisao Speciju (1:0) i Kozencu (5:2). Obe utakmice "neroverdi" su igrali kao domaćini, a i oni su bili slobodni u prvoj rundi najmasovnijeg italijanskog klupskog takmičenja.

Atalanta je 2023. godinu završila pobedom protiv Lečea i sada će pokušati da nastavi niz dobrih rezultata i u novoj godini na početku svoje kampanje za Kup Italije. Uprkos dobrim rezultatima sa Atalantom u ovom takmičenju (dva finala u poslednjih pet godina), iskusni 65-godišnji trener Đanpjero Gasperini tek treba da osvoji trofej. 

Posle poraza od Bolonje, Atalanta se vratila pobedom protiv Lečea, a Ademola Lukman, koji je nedavno promenio tabor, odnosno dres reprezentacije Engleske zamenio onim Nigerije, bio je strelac jedinog gola. On i asistent za taj gol Đanluka Skamaka su inače ključni Gasperinijevi aduti jer su učestvovali u 17 od 29 golova Atalante u Seriji A ove sezone. 

Atalanta igra vrlo sigurno kod kuće ove sezone, izgubili su samo dve utakmice, obe sa 2:1, protiv šampiona Napolija i lidera Intera.

S obzirom na to da "boginju" u nedelju očekuje važan prvenstveni duel sa Romom, može se očekivati da Gasperini odmori neke od ključnih igrača za taj duel. Ademola Lukman svakako neće biti u konkurenciji jer se već priključio "superorlovima" koje od 13. januara očekuje Afrički kup nacija. Njega bi mogao da zameni Luis Murijel, dok će meč verovatno propustiti i Skamaka umesto koga šansu vreba mladi napadač Milana na kaljenju u Atalanti, Belgijanac Šarl de Ketelare.

Biće verovatno i promene na golu gde će šansu umesto Marka Karnesekija dobiti iskusni Argentinac Huan Muso.

Sasuolo u ovaj meč ulazi posle minimalnog ali više nego zasluženog poraza od Milana. Bila je to peta utakmica "neroverda" bez pobede. Poslednji put pobedili su krajem novembra, teškom mukom sa 4:3 ekipu Empolija, a pre toga radovali su se još samo protiv dve vodeće ekipe u Ligi, Intera i Juventusa.

Speciju su prošli posle boljeg izvođenja penala, a Kozencu posle produžetaka.

Srpski internacionalac Uroš Račić i dalje je povređen i na njega trener Alesio Dionizi neće moći da računa, kao i na još nekoliko igrača, dok će najvažnijeg šrafa Domenika Berardija verovatno odmarati za nedeljni prvenstveni okršaj sa Fiorentinom.

Mladi stručnjak je pod pritiskom posle niza loših rezultata i sigurno mu je važnije da ekipa istraje u borbi za opstanak nego da se troši u takmičenju koje nije prioritet.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,77) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024