HETAFE BEZ SVOJIH NAVIJAČA: ''Tamnoplavi'' kažnjeni pred gradski derbi

V.M.

02. 01. 2024. u 10:00

PRVI meč španskog prvenstva u 2024. biće gradski derbi između Hetafea i Rajo Valjekana (17:00), a zbog kazne domaćina meč će se odigrati na ''Vanda metropolitanu''.

ХЕТАФЕ БЕЗ СВОЈИХ НАВИЈАЧА: Тамноплави кажњени пред градски дерби

FOTO: Tanjug/AP

Nakon veoma dugačkog sudijskog procesa i žalbe Hetafea, ekipa iz predgrađa Madrida je kažnjena neigranjem jedne utakmice na svom ''Koloseumu'' zbog sukoba navijača u utakmici sa Tenerifama 2017. godine, tako da će se današnji meč igrati na stadionu Atletiko Madrida.

Hetafe je na sjajan način završio 2023. godinu, na poslednje četiri utakmice osvojili su čak deset bodova i sa dosta samopozdanja ulaze u 2024.

''Tamnoplavi'' su trenutno osmi na tabeli, a eventualnom pobedom bi se dodatno priključili borbi za mesta koja vode u Evropu.

Nominalni domaćin je neporažen pred svojim navijačima ove sezone, ali to mu neće mnogo pomoći s obzirom na pomenutu kaznu.

Vredi istaći da domaćin u svojim redovima ima dva srpska reprezentativca, Nemanju Maksimovića koji je neizostavan šraf iz startne postave, kao i Stefana Mitrovića koji se muči da dobije minutažu i retko je na terenu. 

Danas će igrati protiv gradskog rivala Rajo Valjekana koji je letos ostao bez svog trenera Andonija Iraole (otišao u Bornmut) i očekivao se pad u igru, ali do njega nije došlo.

Fransisko Rodrigez je radio sjajan posao većim delom prve polusezone, ali njegova četa je pala u poslednje vreme i na minulih osam ligaških utakmica nije ostvarila pobedu.

Ipak, gosti su se pretplatili na remije pa su na taj način osvajali bodove i nalaze se na respektabilnoj 11. poziciji tabele La lige.

Najveći problem za Valjekano je u napadu, postigao je samo 16 golova od starta prvenstva i nije zatresao mrežu punih 360 minuta u Primeri.

Hetafe se raspucao na protekle dve utakmice, ali tradicionalno nije ekipa koja igra mečeve sa dosta pogodaka, a veru u to da će biti malo golova daje nam i činjenica da Rajo igra veoma tvrd fudbal ove sezone.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,42)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)