JEDNO OD NAJLJUĆIH RIVALSTAVA U ENGLESKOJ ĆE PONOVO ZAŽIVETI: ''Svrake'' i ''crne mačke'' se sastaju prvi put još od 2016. godine

V.M.

06. 01. 2024. u 12:49 >> 12:50

U jednom od najisčekivanijih utakmica trećeg kola FA kupa Sanderlend će u ''Derbiju severa'' dočekati ljutitog rivala Njukasl. Meč se igra na ''Stadionu svetlosti'' sa početkom u 13:45.

ЈЕДНО ОД НАЈЉУЋИХ РИВАЛСТАВА У ЕНГЛЕСКОЈ ЋЕ ПОНОВО ЗАЖИВЕТИ: Свраке и црне мачке се састају први пут још од 2016. године

FOTO: Tanjug/AP

Ovo rivalstvo je poznato kao jedno od najvećih, kako u Engleskoj, tako i na svetu. Međutim, prvo zbog ispadanja Njukasla, a zatim i Sanderlenda iz Premijer lige nisu bili u prilici da se sastanu skoro punih osam godina, tako da navijači oba kluba sa velikim nestrpljenjem očekuju današnji obračun.

Poslednji meč odigrali su u martu 2016. godine na ''Sent Džejmsis parku'', remizirali su rezultatom 1:1, a vredi istaći da je gol za Njukasl postigao Aleksandar Mitrović koji je u 84. minutu  ''neutralisao'' pogodak Džermejna Defoa.

Iako je trenutno drugoligaš, Sanderlend bi trebao ući u ovaj derbi sa određenom dozom samopouzdanja jer je Njukasl u katastrofalnoj formi, a i tradicija je na strani ''crnih mačaka'' koje nisu izgubile od ljutitog rivala na poslednjih devet međusobnih duela.

Domaćin, za razliku od svog rivala koji je doživeo četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, dočekuje ovaj meč u dobrom ritmu jer je na odličan način završio 2023. godinu.

Na poslednja tri duela ostvario je dve rutinske pobede nad Prestonom i Halom, a uz njih je podelio plen sa Roteramom i zahvaljujući toj dobroj formi pridružio se borbi za plasman u Premijer ligu i trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Čempionšipa.

Sa druge strane, teška vremena proživljava Njukasl kojem su povrede velikog broja ključnih igrača u potpunosti oskrnavile sezonu koja je trebala biti jedna od najzanimljivijih u skorijoj istoriji.

''Svrake'' su se nakon 20 godina vratile u Ligu šampiona i navijači su očekivali da će se njihovi miljenici boriti za vrh tabele Premijer lige i nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja, ali do toga nije došlo.

Novu godinu su dočekali kao sedmoplasirani u ligi, a u Ligi šampiona su zauzeli poslednje mesto u ''grupi smrti'', tako da na proleće neće nastupati u Evropi.

Glavni razlog lošim nastupima je skraćena rotacija i igrači na klupi jednostavno nemaju kvalitet da zamene odsustvne prvotimce poput Poupa, Viloka, Vilsona, Tonalija, Barnsa.... ali zdravstvena situacija se polako popravlja i vremenom možemo očekivati bolje igre od gostiju.

Zanimljivo je da i jedni i drugi igraju dosta slabo u FA kupu u proteklih par sezone, Njukasl je poslednja tri nastupa u najstarijem takmičenju na svetu završavao upravo u trećoj rundi, dok je Sanderlend poslednji put pred svojim navijačima u FA kupu slavio 2015. godine, a nakon toga je u čak sedam navrata bio bezuspešan (tri nerešena i četiri poraza).

U slučaju remija igrao bi se novi meč na kojem bi Njuka bila domaćin i zbog toga verujemo da će Sanderlend pokušati da reši pitanje plasmana u narednu fazu pred svojim navijačima, da se neće braniti već napasti i očekujemo da bude golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)