"NEROVERDI" U TEŠKOJ SITUACIJI: Dolazi "nepobediva" Fiorentina

O. M.

06. 01. 2024. u 08:38

SASUOLO dočekuje Fiorentinu u poslednjem meču 19. kola italijanske Serije A.

НЕРОВЕРДИ У ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ: Долази непобедива Фиорентина

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Utakmica se igra na stadionu "Ćita del Trikolore" u Ređo Emiliji od 20 časova i 45 minuta.

Sasuolo je posle osamnaest odigranih kola u teškoj poziciji, s obzirom da su na samo dva boda od zone ispadanja, a ako nastave sa lošim igrama kao u prethodnih pet kola, samo je pitanje vremena kada će pasti nea neko od mesta koja vode u Seriju B. Ono što je najveći problem je igra u odbrani, jer  "neroverdi" sa 33 primljena gola imaju drugu najslabiju odbranu u ligi.

U poslednjih pet mečeva domaći su osvojili samo jedan bod, protiv Udinezea (2:2) u gostima, dok su u ostala četiri poraženi. Izgubili su od Rome, Kaljarija, Đenove i Milana, a s obzirom na formu današnjeg rivala, velike su šanse da se loša serija nastavi i posle gostovanja tima iz Firence.

Jedinu pobedu u poslednjih 12 kola ova ekipa je ostvarila protiv nejakog Empolija i to golom za 4:3 u trećem minutu nadoknade.

Zaista neverovatno sada deluje podatak da je Sasuolo krajem septembra u dve uzastopne utakmice pobedio dve prvoplasirane ekipe Serije A, Juventus i Inter.

Trener Sasuola Alesio Dionizi, koji je posle poraza u Kupu od Atalante za još jedan korak bliži otkazu, ni na ovom meču neće moći da računa na srpskog internacionalca Uroša Račića koji je i dalje povređen, ali u tim se vraća najbolji strelac tima Domeniko Berardi koga je mladi stručnjak odmarao u Kupu.

Sasuolo je i prošle godine posle 18 kola takođe imao samo 16 bodova i bio čak za poziciju niže na tabeli (17.) ali je uspeo na kraju da se izvuče pa navijači "neroverdea" imaju razloga za optimizam.

S druge strane, Fiorentina iza sebe ima fenomenalnu polusezonu i posle prvih osamnaest odigranih mečeva zauzima četvrto mesto na tabeli, sa 33 osvojena boda. Nema sumnje da bi svi u klubu bili zadovoljni da se sezona ovako završi, s obzirom na to da će prva četiri tima (a možda i pet) sledeće godine obezbediti plasman u Ligu šampiona. Pored toga, Viola je takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencija završila na prvom mestu, čime se direktno plasirala u osminu finala najmlađeg Uefinog klupskog takmičenja.

Još jedna činjenica koja ide u prilog gostima je njihova forma. U prethodnih 11 mečeva u svim takmičenjima, Fiorentina je zabeležila samo jedan poraz i to od Milana na San Siru sa 1:0, s tim što treba imati u vidu da je u tom meču Viola bila podjednako dobar rival, ali su je nedostatak sreće i fenomenalni golman Menjan sprečili da se iz Milana vrate bar sa jednim bodom.

Na osam poslednjih međusobnih susreta ovih ekipa oba tima su davala gol - i na devet od poslednjih deset - a samo jednom od tih osam duela nije bilo i GG&3+. Sasuolo je postigao bar po jedan gol na poslednjih 11 duela sa Fiorentinom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)