DERBI ZAČELJA PREMIJER LIGE: Šeširdžije pobedom na ''Turf muru'' beže iz zone ispadanja

V.M.

12. 01. 2024. u 07:49

U 21. kolu engleske Premijer lige odigraće se samo pet utakmica, a prvu ćemo večeras gledati na ''Turf muru'' gde će Barnli ugostiti Luton (20.45).

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Шеширџије победом на Турф муру беже из зоне испадања

FOTO: Profimedia

Ovo će biti obračun timova koji su se prošle sezone nalazili u Čempionšipu koji je Barnli osvojio, dok su gosti osigurali igranje u eliti preko baraža.

Pre starta takmičenja očekivalo se da će se boriti za opstanak i to se za sada pokazalo istinitim, domaćin je pretposlednji na tabeli sa samo 11 osvojenih bodova, dok je Luton nešto bolji sa 15 sakupljenih poena i ima priliku da pobedom utekne iz zone ispadanja.

Večerašnji rivali su prošle nedelje imali obaveze u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu, FA kupu. Klaretsi su očekivano poraženi od Totenhema, ali su pružili dosta dobar otpor pevcima koji su došli do trijumfa u završnom delu meča sjajnim udarcem Pedra Pora sa ivice kaznenog prostora (1:0).

Sa druge strane, Luton je razočarao jer nije uspeo da pobedi trećeligaša Bolton na svom terenu (0:0), tako da će idućeg utorka na gostovanju morati da traži plasman u narednu fazu.

Što se tiče Premijer lige, večerašnji rivali su poslednje mečeve odigrali 30. decembra i doživeli su poraze.

Od Barnlija je u goleadi bila bolja Aston vila sa 3:2, dok je istim rezultatom Čelsi savladao šeširdžije na ''Kenilvurt roudu''. U prethodnih nekoliko godina ''Turf mur'' je umeo da bude neugodno gostovanje sa kojeg su se teško odnosili bodovi, ali to ove uopšte nije slučaj. 

Vensan Kompani nikako ne uspeva da prodrma svoje izabranike koji imaju priliku da se izjednače negativni rekord Njuport kauntija koji je jedina ekipa u istoriji engleskog profesionalnog fudbala koja je poražena na deset od prvih 11 domaćih utakmica u sezoni.

Zbog toga će sigurno biti motivisani da barem dođu do boda na večerašnjem susretu, a na ruku im ide činjenica da tradicionalno igraju dobro protiv Lutona, što smo i videli u prvom delu sezone kada su ga savladali sa 2:1.

Iako su poreženi od Čelsija, ''šeširdžije'' su igrale dobro na tom meču, a vredi istaći da su pre toga pobedili Šefild i Njukasl, tako se nalaze u boljem ritmu pred ovaj derbi začelja.

Ono što je za njih bitno je da zaostaju samo bod za Evertonom koji je prvi tim iznad crte, ali ''karamele'' imaju dosta bolju gol-razliku, tako da ih jedino pobeda na večerašnjem duelu vodi izvan zone ispadanja.

Ako pogledamo izostanke, slična je situacija u oba tima. Domaćin će biti bez Tejlora i Kolešoa, dok će kod gosta meč propustiti Kobore, Nakamba i Lokjer.

Verujemo da će biti pogodaka na ovom meču, jer Luton igra goleade na gostovanjima u poslednje vreme, a i Barnli bi morao da napadne tri boda pred svojim navijačima ako želi da se bori za opstanak.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024