ASTON VILA SANJA TITULU: Pobedom na ''Gudisonu'' se izjednačava sa vodećim Liverpulom po broju osvojenih bodova

V.M.

14. 01. 2024. u 08:10

U prvoj od dve današnje premijerligaške utakmicice koje su na programu, Everton će od 15 časova ugostiti četu Unaja Emerija.

АСТОН ВИЛА САЊА ТИТУЛУ: Победом на Гудисону се изједначава са водећим Ливерпулом по броју освојених бодова

FOTO: Tanjug/AP

Nakon perioda dobrih igara, domaćini su zapali u krizu krajem decembra i doživeli su tri uzastopna premijerligaška poraza. Zbog te serije loših rezultata vratili su se u donji tom tabele i sada se nalaze tik izvan zone ispadanja i jedino ih bolja gol-razlika drži ispred Lutona koji je prvi tim ispod crte.

Taj niz poraza prekinuli su početkom januara kada su dočekali Kristal palas u okviru FA kupa, ali ni tu nisu uspeli da dođu do trijumfa (0:0) i prolaz će morati da traže na ''Selhurst parku'' gde će se igrati revanš sredinom sledeće nedelje.

Nikada od kada je Šon Dajš preuzeo klub ''karamele'' nisu doživele četiri uzastopna ligaška poraza, tako da će domaćini biti veoma motivisani da spreče da se to dogodi.

Treba podsetiti da je sredinom sezone Everton dobio kaznu od saveza zbog kršenja finansijskog fer pleja, oduzeto mu je deset bodova i to je glavni razlog što se ekipa iz Liverpula bori za opstanak.

Na ''Gudison'' dolazi najveći hit Premijer lige, Aston vila koja se iznenađujuće nakon prvog dela kampanje nalazi u borbi za titulu. Ovo kolo je dočekala kao druga na tabeli i zaostaje samo tri boda za vodećim Liverpulom.

Nakon poraza od šokantnog remija sa Šefildom i poraza od Junajteda, Vila je uspela da se vrati na pobedničku stazu krajem decembra kada je savladala Barnli na svom terenu sa 3:2.

Birmingemski ''lavovi'' su slavili na tom meču dosta teže nego što se očekivalo, pogotkom Daglasa Luiza sa bele tačke u 88. minutu iako su veći deo susreta imali igrača više.

Posle toga, gosti su imali obaveze u FA kupu gde trijumfovali rezultatom 1:0 protiv Midlzbroa, a vredi napomenuti da je Emeri odmarao nekoliko prvotimaca na tom susretu.

Ono što Vila mora da popravi ako želi da se bori za titulu su igre na gostovanjima, naime na deset utakmica van svog ''Vila parka'' ostvarila je samo četiri pobede usput osvojivši 14 bodova.

Što se tiče izostanaka, u redovima gosta neće biti Buendije, Traorea i Mingsa, dok su pod upitnikom Tilemans, Dinj i Pau Tores.

Sa druge strane, domaćin ne može da računa na Idrisu Gana Geja koji je otputovao na Afrički kup nacija.

Goleade su česta pojava kada igra Aston vila ove sezone, a to je posebno slučaj na gostovanjima i verujemo da će danas oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024