VLAHOVIĆ NE PRESTAJE DA TRESE MREŽE U SERIJI A: Juve se oslanja na sjajnog Srbina protiv tradicionalno neugodnog protivnika

V.M.

16. 01. 2024. u 13:20 >> 13:20

POSLEDNjU utakmicu 20. kola Serije A odigraće Juventus i Sasuolo, meč se igra na ''Alijanc stadionu'' sa početkom u 20.45.

ВЛАХОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТРЕСЕ МРЕЖЕ У СЕРИЈИ А: Јуве се ослања на сјајног Србина против традиционално неугодног противника

FOTO: Tanjug/AP

Iako je trener domaćina to negirao većim delom prve polusezone, Alegrijev Juventus se nalazi u borbi za titulu. Igra odlično i zaostaje pet bodova za vodećim Interom koji je odigrao meč više, tako da danas ima priliku da vrati tu razliku na minus dva.

Preko nedelje ''stara dama'' je proslavila 400. Alegrijevu utakmicu na klupi italijanskog velikana rutinskom pobedom nad Frozinoneom u četvrtfinalu kupa i tako se petu godinu zaredom plasirala u polufinale.

Takođe vredi istaći da je to bio 16. uzastopni meč u svim takmičenjima u kojem Juve nije poražen (13 pobeda uz tri remija), a zanimljivo je da je taj niz započet nakon što ga je Sasuolo 23. septembra pobedio sa 4:2 na ''MAPEI stadionu''.

Poslednji prvenstveni meč domaćin je odigrao sedmog januara kada je posle preokreta savladao Salernitanu (2:1), a u glavnoj ulozi našao se Dušan Vlahović. 

Srpski centarfor je prvo slučajno asistirao Ilingu Junioru, a zatim je preciznim udarcem glavom u sudijskoj nadoknadi kompletirao preokret.

Na taj način bivši igrač Partizana i Fioretnine je nastavio sa odličnim igrama koje pruža u poslednje vreme jer je pre toga protiv Frozinonea takođe u završnici meča doneo pobedu i sa sedam postingutih pogodaka je najbolji strelac tima u Seriji A.

Pisalo se po evropskim medijima da je Arsenal zagrizao za dovođenje Vlahovića, ali uprava Juventusa je izjavila da je on centarlna figura njihovog projekta i da sigurno neće napustiti klub u ovom prelaznom roku.

Nije nemoguće da će Juveu ponovo biti potrebne majstorije Vlahovića u poslednjim trenucima, jer mu na noge dolazi Sasuolo koji je vezao dve pobede nad ''starom damom''.

Pre pomenute ovosezonske, bio je bolji i u aprilu mesecu kada je slavio sa 1:0 takođe pred svojim navijačima.

Neroverdi igraju promenljivo ove sezone i često zapadaju u krize, što je bio slučaj pre prošlog kola u kojem su trijumfom nad Fiorentinom prekinuli negativni niz od šest utakmica bez pobede (pet poraza i remi).

Zbog tih promenljivih nastupa, Sasuolo se nalazi na 14. mestu, ali vredi napomenuti da je dosta bliži zoni ispada nego što ta pozicija prikazuje jer ima samo dva boda više od Verone koja je prva ekipa ispod crte.

Nosilac tima je svakako Domeniko Berardi koji ih svojim nastupima drži izvan zone ispadanja i već je postigao devet pogodaka uz tri podeljene asistencije u dosadašnjem toku prvenstva.

Što se tiče izostanaka, u redovima domaćina neće biti Mekenija i Gatija, dok su pod upitnikom Kjeza i Rabio.

Sa druge strane se i dalje ne zna da li će Alesio Dionizi na raspolaganju imati Račića, Obijanga, Defrela i Vinju.

Verujemo da je došlo vreme da Juve prekine post protiv Sasuola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)