DVOSTRUKI PRVAK EVROPE JEDVA IZBEGAO BRUKU: Trećeligaš je i prošle sezone bio nagazna mina ''šumarima'' u FA kupu

V.M.

17. 01. 2024. u 14:47 >> 14:47

U repriznoj utakmici trećeg kola engleskog FA kupa, Blekpul će na ''Blumfild roudu'' ugostiti Notingem forest (20.45).

ДВОСТРУКИ ПРВАК ЕВРОПЕ ЈЕДВА ИЗБЕГАО БРУКУ: Трећелигаш је и прошле сезоне био нагазна мина шумарима у ФА купу

FOTO: Profimedia

Blekpul je bio nadomak velikog iznenađenja kada je na ''Siti graundu'' vodio sa 2:0, ali nekadašnji dvostruki prvak Evrope je uspeo da izbegne bruku i poravna rezultata, pa ćemo odgovor o tome ko će se sastati u četvrtom kolu najstarijeg takmičenja sa Bristol sitijem dobiti večeras na ''Blumfild roudu''.

Zanimljivo je da su se ovi timovi i prošle sezone sastali u trećem kolu FA kupa i tada su ''mandarine'' ubedljivo slavile sa 4:1, a danas će pokušati da naprave novi podvig pred svojim navijačima.

Generalno gledano domaćini ovaj meč dočekuju u dosta dobrom ritmu, vezali su dve pobede u prvenstvu, a uz to se trijumfom nad Bartonom (2:1) plasirali u četvrtfinale EFL trofeja.

Tako da se može reći da su odlično započeli 2024. godinu, a ukoliko tako nastave, boriće se za plasman u Čempionšip jer trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli Lige jedan i nadomak su pozicija koje vode u plej-of.

Sa druge strane, pored neočekivanog remija sa današnjim rivalom Notingem igra veoma dobro od kada ga je preuzeo Nuno Espirito Santo krajem decembra prošle godine.

Na njegovom debiju poraženi su od Bornmuta, ali nakon toga su ostvarili dve veoma bitne pobede nad timovima iz gornjeg doma tabele. Prvo su na ''Sent Džejmsis parku'' iznenadili Njukasl (3:1), a zatim su na ''Siti graundu'' savladali Mančester junajted sa 2:1.

Ono što je bitno za dvostrukog evropskog šampiona je da se tim trijumfima malo odvojio od zone ispadanja i sada ima pet poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Što se tiče samog FA kupa, ''šumari'' su takmičenje započeli u ovoj fazi, dok je Blekpul već odigrao dva meča u kojima je savladao Bromli (2:0), odnosno Forest grin (3:0).

Domaćini će večeras biti bez Bizlija i Kujasija, dok je pod upitnikom Penington.

Gora je situacija u redovima gostiju kojima je čak šest fudbalera otišlo na Afrički kup nacija (Sangare, Orije, Nijakate, Kujate, Boli i Ola Ina), a uz njih će meč propustiti povređeni Felipe i Avonji.

Verujemo da će kao i na prvom susretu oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)