RAFA BENITEZ SE VRAĆA NA MESTO USPEHA: ''Mestalja'' sprema toplu dobrodošlicu najboljem treneru u istoriji Valensije

V.M.

17. 01. 2024. u 08:02

U osmini finala Kupa kralja ekipa Valensije će na čuvenoj ''Mestalji'' ugostiti Seltu (20.00).

РАФА БЕНИТЕЗ СЕ ВРАЋА НА МЕСТО УСПЕХА: Местаља спрема топлу добродошлицу најбољем тренеру у историји Валенсије

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Oba večerašnja rivala su odlično započela novu godinu, domaćin je ostvario tri pobede na isto toliko mečeva, dok je gost dva puta trijumfovao uz remi sa Majrokom proteklog vikenda, tako da nas očekuje veoma dobra utakmica.

Zvezda večeri biće trener Selte Rafa Benitez koji je veoma dobro poznato lice na ''Mestalji'' i može se reći da je najbolji trener u istoriji slavnog kluba.

Predvodio ga je od 2001. do 2004. godine i u tom periodu je osvojio dve titule prvaka Španije, kao i UEFA kup, tako da ga sigurno očekuje topla dobrodošlica od strane navijača Valensije.

Benitezu ne ide toliko dobro od kada je letos preuzeo Seltu, ali uspeo je da razigra ekipu u poslednje vreme i ono što je najbitnije za nebeskoplave je da su pobegli iz zone ispadanja, a cilj u nastavku sezone biće im da se približe sredini tabele.

Dosta bolje ide Valensiji koja je i pored finansijskih problema koji remete klub već nekoliko godina napravila respektabilan sastav koji pod Rubenom Barahom igra veoma dobro i zauzima osmo mesto u La ligi.

Proteklog vikenda ''sleši miševi'' su ubedljivo savladali Kadiz sa 4:1, što im je bila treća uzastopna prvenstvena pobeda i ako ovako nastave, mogli bi se boriti za plasman u neko evropsko takmičenje iduće sezone.

Zanimljivo je da je Ruben Baraha bio jedan od glavnih igrača Rafe Beniteza za vreme njegovog trenerskog mandata u Valensiji i biće interesantno ispratiti taktičko nadmudrivanje između dva španska stručnjaka.

Što se tiče samog Kupa kralja, Selta je na putu do osmine finala savladala Turegano, Sestao i Amorebijetu, dok su ''slepi miševi'' bili bolji od Logronjesa, Arose i Kartahene.

Ako pogledamo izostanke, oba trenera imaju određenih problema. Domaćini će biti bez Amdalaha, Almeide i Dijakabija, dok će kod gostiju meč propustiti Servi, Aido, Starferlt i Bamba.

Večerašnji rivali su se već jednom susreli ove sezone u okviru prvenstva krajem novembra i tada je viđena podela bodova bez golova.

Ekipe su sada u dosta boljem ritmu i očekujemo nešto otvoreniji meč sa nekoliko pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,49)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)