"PČELAMA" NI IGRAČ VIŠE NE POMAŽE: "Vukovi" četiri utakmice bez poraza

O. M.

16. 01. 2024. u 09:19

VULVERHEMPTON dočekuje ekipu Brentforda u ponovljenoj utakmici trećeg kola engleskog FA Kupa.

ПЧЕЛАМА НИ ИГРАЧ ВИШЕ НЕ ПОМАЖЕ: Вукови четири утакмице без пораза

FOTO: Tanjug/AP

Susret je zakazan za 20 časova i 30 minuta na stadionu "Molino" u Vulverhemptonu. Pre 11 dana u Londonu bilo je 1:1, a domaći nisu uspeli da iskoriste ni svoj teren ni prednost igrača više koju su imali od devetog minuta.

Žoao Gomeš je dobio crveni karton, a Mopej je doveo "pčele" u vođstvo pred kraj prvog dela igre.

Čini se da je govor menadžera Vulvsa Gerija O'Nila na poluvremenu igračima dao krila pa su izjednačili u 64. minutu. Strelac je bio Tomi Dojl na asistenciju Pedra Neta. Portugalac je ove godine jedan od najboljih asistenata na Ostrvu, u Premijer lige samo Oli Votkins iz Aston vile i Mo Salah iz Liverpula imaju jednu više od njega (po osam).

"Vukovi" su vezali četiri utakmice bez poraza. Pre kup-remija sa Brentfordom savladali su ovu ekipu sa 4:1 u prvenstvu, a "žrtve" su im bile i Čelsi, odnosno Everton.

Gomesovo "crvenilo" u prvoj utakmici znači da on neće moći da nastupi danas, dok će Mario Lemina odsustvovati iz ličnih razloga. Bubakar Traore (Mali), Rajan Ajt-Nuri (Alžir) i Hi Čan Hvang (Koreja) su sa svojim reprezentacijama na afričkom, odnosno azijskom Kupu nacija, dok su Džoni, Kreg Doson i Hugo Bueno povređeni. Hoze Sa bi trebalo da stane na gol, a Danijel Bentli se oporavlja. 

Brentford je remijem u prvom susretu uspeo da prekine seriju od pet poraza. Zbog toga su pali na 16. mesto na tabeli Premijer lige sa 19 bodova, samo tri iznad zone ispadanja.

Menadžer "pčela" Tomas Frank krivi svoje igrače za loše rezultate u poslednje vreme, naročito za neuspeh u prvom meču sa Vulvsima. To nije baš uobičajeno za trenere na Ostrvu, ali Frank je Danac, što možda objašnjava ovakvu reakciju.

Pčelama zbog povrede nedostaju ključni igrači poput Rika Henrija, Brajana Mbeuma, Arona Hikija, Kevina Šadea i Kristofera Ajera, dok je trio Joan Visa, Frenk Onjeka i Saman Godos na kontinentalnim šampionatima Afrike, odnosno Azije sa svojim reprezentacijama. Ajvanu Toniju ovo je poslednja utakmica suspenzije.

"Pčele" nisu uspele da eliminišu nijednu ekipu iz Premijer lige u FA kupu od sezone 2005/06, a u deset poslednjih susreta sa "vukovima" u svim takmičenjima ostvarili su samo jednu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)