"ČEKIĆARI" ISPUSTILI POBEDU U PRVOM MEČU: Navijači Bristola se nadaju uspešnoj sezoni

O. M.

16. 01. 2024. u 09:46

VEST HEM gostuje Bristol sitiju u ponovljenoj utakmici trećeg kola engleskog FA kupa.

ЧЕКИЋАРИ ИСПУСТИЛИ ПОБЕДУ У ПРВОМ МЕЧУ: Навијачи Бристола се надају успешној сезони

Tanjug/AP

Utakmica se igra na "Ašton gejtu" u Bristolu od 20 časova i 45 minuta. Prvi susret na "Londonskom stadionu" završen je rezultatom 1:1. "Crvendaći" su hrabrom igrom izborili revanš na svom terenu, gde će pokušati da ostvare prvu pobedu nad "čekićarima" posle više od 30 godina.

Posle 27 odigranih mečeva, Bristol siti je na četrnaestom mestu na tabeli Čempionšipa, sa 36 osvojenih bodova i trenutno ima veliku bodovnu prednost u odnosu na ekipe iz zone ispadanja. Koliko je najjača druga liga na svetu izjednačena najbolje govori podatak da je razlika između šestoplasiranog Koventrija (na poziciji koja vodi u plej-of za Premijer ligu) i Bristola samo četiri boda.

Navijači Bristola sigurno se potajno nadaju da bi njihovi ljubimci mogli da se uključe u trku za Premijer ligu, a igranje na dva fronta bi moglo da ugrozi te ambicije. Plasman u šesnaestinu finala najstarijeg takmičenja na svetu bio bi veliki uspeh, ali je činjenica da bi domaćine u narednim fazama čekali sve teži protivnici. Osim toga, potencijalni tempo utakmica od srede do subote mogao bi da dovede do "premora materijala" i da ugrozi poziciju Bristola u Čempionšipu.

Vest hem je posle prošlosezonskog uspeha i osvajanja Lige konferencija solidno počeo i ovu sezonu. Posle 21 utakmice nalaze se na šestom mestu na tabeli sa šest bodova zaostatka za Arsenalom, koji je na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. Uz to, „čekićari“ su se plasirali u osminu finala Lige Evrope.

Vest Hem se brzo oporavio od debakla protiv Liverpula u četvrtfinalu Liga kupa, kada je poražen ubedljivo rezultatom 5:1. Gosti su nakon toga vezali dva trijumfa u Premijer ligi, protiv Arsenala i Mančester junajteda, a u prvom meču u 2024. godini usledio je remi sa Brajtonom. Nakon toga, "čekićari" su odigrali već pomenuti meč sa današnjim rivalom Bristolom, a zanimljivo je da su imali devet dana da se pripreme za ovaj revanš FA kupa, s obzirom na to da je utakmica 21. kola Premijer lige protiv Šefild junajted odložena i neće se igrati do 21. januara.

Kad je reč o međusobnim susretima, Vest hem ima mnogo više uspeha od Bristol sitija. U novijoj istoriji, od formiranja Premijer lige odigrali su osam utakmica u svim takmičenjima, a "čekićari" vode 3:0 u pobedama, uz pet nerešenih.

Navijači Vest hema čekaju trofej u FA kupu od 1980. godine. S druge strane, Bristol je davne 1910. godine izgubio u svom jedinom finalu od Njukasl junajteda i to posle reprize, pošto je prvi meč završen rezultatom 1:1. U novije vreme, "kanarinci" su najdalje došli do pete runde.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)