ĐIRONA PONOVO LIDER LA LIGE: "Crvene munje" žele da ispišu istoriju

O. M.

17. 01. 2024. u 09:51

ĐIRONA dočekuje ekipu Rajo Valjekana u osmini finala španskog Kupa Kralja. Utakmcia se igra na stadionu "Montilivi" od 21 čas i 30 minuta.

ЂИРОНА ПОНОВО ЛИДЕР ЛА ЛИГЕ: Црвене муње желе да испишу историју

FOTO: Profimedia

Đirona je do osmine finala stigla pobedama nad četvrtoligašima San Rokerom (2:1) i Oriuelom (5:2) i drugoligašem Elčeom (2:0). Sve tri utakmice Katalonci su gostovali i ovo im je prva utakmica u Kupu Kralja ove sezone na domaćem terenu.

Rajo je u prvom kolu isprašio šestoligaša Logonjes Atletiko sa 6:0, u drugom četvrtoligaša Jeklana sa 4:0, a u šesnaestini finala drugoligaša Uesku sa 2:0, ali tek posle produžetka.

Zahvaljujući činjenici da Real Madrid zbog učešća u Superkupu Španije nije igrao prethodno kolo La lige, Đirona se vratila na prvo mesto i pored kiksa na gostovanju Almeriji (odigrlai su samo 0:0 protiv najlošijeg tima Lige).

Uprkos očekivanjima, Đirona je na ovoj utakmici izgledala bezvoljno pa je i kategorija "očekivani golovi" koja se kompjuterski određuje na osnovu pokazatelja kao što su udarci nagol i posed lopte, pokazala da je realan rezultat utakmice bio 2:0 za "fenjeraša". Almerija je imala čak 20 šuteva u poređenju sa skromnih pet Đirone. Ovo je drugi put da Đirona nije uspela da postigne gol u ligi, a prethodnije bio u porazu 3:-0 kod kuće od Real Madrida krajem septembra.

Trener Mićel je izrazio nadu da je ovo bio kratkotrajni pad kod njegovih pulena a ne naznaka kraja bajke koju ove sezone ispisuju. U svakom slučaju, bilo je očekivano da pre ili kasnije igrači Đirone popuste. Uostalom, ko je od njih očekivao da će krajem januara biti prvi na tabeli ponajbolje lige na svetu, utakmcia više po strani.

Aleks Garsija neće biti na rapsolaganju za današnju utakmicu zbog suspenzije nakon isključenja u 80. minutu utakmcie u Almeriji. Takođe, utakmicu će zbog povreda propustiti David Lopez, Žoel Roka Kasals, Rikard Artero, Toni Vilja i Erik Garsija.

Imajući u vidu ove izostanke, Mićel će se verovatno odlučiti da u napad gurne Kristijana Stuanija, Viktora Tisgankova i Savija. Uprkos nedostatku ubeđenja, Đirona ima šansu da se vrati u pehar utakmici protiv Rajo Valjekana pre nego što se suoči sa Seviljom u važnoj utakmici u nedelju. Očekuje se da će utakmica biti dobrodošao predah od sve većeg pritiska koji igrači osećaju zbog neočekivanog takmičenja na vrhu La Lige.

Rajo Valjekano nije toliko dobar kao Đirona, ali i sezona "crvenih munja" za sada je za svaku pohvalu. Nalaze se u sredini tabele sa osam bodova iznad zone ispadanja i isto toliko zaostaju za mestom koje vodi u evro-kupove. Novu godinu započeli su pobedom od 2:0 na gostovanju Hetafeu.

Trener Fransisko želi da postigne istorijski uspeh tako što će klub dovesti do finala Kupa kralja. Rajovi najveći uspesi do sada u ovom takmičenju su dva polufinala. Skorije iz 2022. godine kada ih je eliminisao potonji osvajač Betis i ono iz 1982. godine kada su ispali od Sportinga iz Hihona.

Valjekano će nastupiti bez Senegalca Patea Sisa i reprezentativca Zelenortskih ostrva Bebea koji su na Afričkom kupu nacija, dok bi Oskar Treho mogao da propusti utakmicu zbog povrede mišića. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)