"TIGROVI" JURE ISTORIJU: Jordanci su znali da pokažu zube i Srbiji

O. M.

15. 01. 2024. u 13:38

JORDAN i Malezija zatvaraju prvo kolo E grupe na Azijskom kupu. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Al Džanub" u Vakri.

ТИГРОВИ ЈУРЕ ИСТОРИЈУ: Јорданци су знали да покажу зубе и Србији

Foto: Profimedia

Stadion koji ljubiteljima fudbala u Srbiji nije ostao u lepom sećanju, pošto su na njemu "orlovi" odigrali 3:3 sa selekcijom Kameruna, ugostiće četiri utakmice grupne faze, jednu utakmicu osmine finala i jedno četvrtfinale.

"Tigrovi Malaje" vratili su se na Azijski kup posle 16 godina pauze, a pošto su te 2007. godine bili jedan od domaćina, poslednji put su se kroz kvalifikacije na Kupu nacija našli 1980. godine. Nikada nisu prošli grupu, a s obzirom na rivale ove godine, možda bi mogli da ispišu istoriju nacionalnog fudbala.

Južna Koreja je svakako favorit grupe, ali Jordan koji jeste blagi favorit za drugo mesto ili Bahrein mogu da se iznenade pa da sa trećeg mesta Malezija nađe put do poslednjih 16.

Tigrovi u poslednje vreme beleže dobre rezultate iako protivnici nisu baš prvi ešalon svetskog fudbala. S druge strane, Jordan, koji je dva puta u istoriji igrao četvrtfinale Kupa nacija, na poslednjih devet utakmica ima samo jednu pobedu i to u prijateljskoj utakmici protiv Katara. Nedavno su izgubili sa 6:1 od Japana, a jesenas i od Norveške čak 6:0.

Pre nešto više od sedam meseci, Jordan je ozbiljno namučio reprezentaciju Srbije, "orlovi su pobedili sa 3:2, ali su u jednom trenutku Jordanci vodili sa 2:1.

U poslednjem takmičarskom meču Jordan je poražen od Saudijske Arabije sa 2:0 u kvalifikacijama za odlazak na Mundijal.

Treba istaći da Malezija nikada nije dala gol Jordanu, ali je jednom izborila remi bez golova.

NAŠ PREDLOG: Malezija - Jordan 2&NG (kvota 2,90)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)