LIVERPUL ČUVA PRVO MESTO NA TEŠKOM GOSTOVANJU? Razigrane ''trešnjnice'' neće biti lak protivnik Klopovoj četi

V.M.

21. 01. 2024. u 08:16

FUDBALERI Bornmuta će ugostiti lidera Premijer lige na ''Vitalitiju'' od 17:30.

ЛИВЕРПУЛ ЧУВА ПРВО МЕСТО НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ? Разигране трешњнице неће бити лак противник Клоповој чети

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima su igrala odličan fudbal krajem prošle godine, a tako su nastavili i u novoj. Na poslednjih osam prvenstvenih utakmica Bornmut je sakupio 19 bodova, najviše od svih timova u tom periodu, a najbliži mu je bio Liverpul sa 18, tako da bi trebali da gledamo veoma zanimljiv meč u jednom od derbija 21. kola.

Domaćin je traljavo započeo kampanju, ali kada se trener Andoni Iraola prilagodio na Englesku, trešnjice su poletele.

Nanizale su sedam premijerligaških utakmica bez poraza u kojima su upisale šest pobeda uz remi, ali ta serija je prekinuta u poslednjoj utakmici kada su gostovali Totenhemu koji ih je savladao u prestonici sa 3:1.

Delovalo je da će ih slična subina snaći i u trećem kolu FA kupa kada su pre dve nedelje gubili sa 2:0 protiv KPR-a na poluvremenu, ali uspeli su da preokrenu rezultat do 70. minuta i na kraju su slavili sa 3:2.

Baskijski stručnjak forsira ofanzivan fudbal i to očigledno prija fudbalerima Bornmuta, a to se pogotovo može reći za Dominika Solankea od kojeg je Iraola napravio jednog od najboljih centarfora u Premijer ligi.

Solanke je upravo iz Liverpula pre par godina pojačao Bornmut i imaće motiv više da se dokaže bivšem klubu u kojem nije dobio pravu šansu.

Vredi istaći i da je ''Vitaliti'' krajem prošle godine postao jedno od najtežih gostovanja u ligi, ''trešnjice'' su neporažene na poslednja četiri duela kod kuće, a na tim mečevima su postizale minimum po dva gola.

Ipak, Liverpul sa dosta samopozdanja dolazi na jug Engleske s ozbirom da je dva puta ove sezone pobeđivao današnjeg rivala. Prvo u prvenstvu nakon preokreta sa 3:1, a zatim i u osmini finala EFL kupa rezultatom 2:1.

Klopova četa igra sjajno od samog starta kampanje i pomalo neočekivano se nalazi na prvom mestu i deluje da ćemo imati još jednu trku za titulu u kojoj će glavnu reč voditi redsi i Siti koji zaostaje dva boda za njima.

Pored odličnih igara u prvenstvu, Liverpul je nadomak plasmana u Liga kupu, dok se plasirao u osminu finala Lige Evrope, odnosno četvrto kolo FA kupa, tako da je imao savršen prvi deo sezone.

Ono što će biti zanimljivo videti je kako će se gosti snaći bez njihovog nosioca igre Mohameda Salaha. Sjajni Egipćanin je direktno učestvovao u 22 ligaška gola Liverpula, ali otišao je na Afričku kup nacija i ukoliko ''faraoni'' uspeju da se plasiraju u nokaut fazu propustiće barem nekoliko kola Premijer lige.

Pored njega Klop ne može da računa na Aleksandera Arnolda, Tijaga, Cimikasa, Robertsona, Matipa i Enda, tako da će iskusni stručnjak imati velike glavobolje oko vođena tima.

Sa druge strane, domaćin će takođe biti bez nekoliko prvotimaca kao što su Senesi, Semenjo, Utara, Kerkez i Frederiks, a pored njih neće biti ni Adamsa.

Na oba duela ovih timova viđeno je dosta pogodaka, a kako vole da igraju ofanzivan fudbal na gol više, ne vidimo razlog da to ne bude ponovo slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)