VEST HEM JE PRE PAUZE BIO U NAJBOLJOJ FORMI U PREMIJER LIGI: Može li nastaviti sa sjajnim igrama u drugom delu sezone?

V.M.

21. 01. 2024. u 08:00

U okviru 21. kola najjače fudbalske lige na svetu Šefild junajted će na ''Bramal lejnu'' ugostiti Vest hem od 15 časova.

ВЕСТ ХЕМ ЈЕ ПРЕ ПАУЗЕ БИО У НАЈБОЉОЈ ФОРМИ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Може ли наставити са сјајним играма у другом делу сезоне?

Tanjug/AP

Ovo će biti duel timova koji biju potpuno drugačije bitke ove sezone, domaćin mašta o opstanku koji teško da će obezbediti s obzirom na igre koje je pružio do sada, dok su gosti u gornjem domu tabele na šestom mestu i žele da osiguraju da i po treću godinu zaredom igraju u Evropi.

Vest hem je u decembru mesecu ponovo uhvatio zalet i prikazao fudbal sličan onom sa samog starta kamanje, vezao je tri uzastopne pobede uz remi sa Brajtonom i zbog toga se izgdigao na tabeli Premijer lige.

Nijedna druga premijerligaška ekipa u poslednja četiri kola nije osvojila više bodova od ''čekićara'' koji će danas imati idealnog protivnika za nastavaka niza.

Pored odličnih nastupa u prvenstvu, četa Dejvida Mojesa se plasirala u osminu finala Lige Evrope, dok je jedini kiks imala u FA kupu gde je sredinom nedelje eliminisana u trećem kolu od strane drugoligaša Bristol sitija.

Ipak, to ne mora biti loša stvar za Vest hem koji sada može da se fokusira na dva fronta u kojima će imati velike ambicije u drugom delu sezone.

Sa druge strane, nijedna ekipa nikada nije opstala u ligi kada je osvojila devet ili manje bodova nakon 19 odigranih kola što dovoljno govori o tome u koliko lošoj situaciji se nalazi Šefild.

Uprava ''oštrica'' preko leta nije pokazala nikakve ambicije da želi da se zadrži u eliti jer se može reći da je tim koji je na raspolaganju prvo imao Pol Hekingbotom, a zatim Kris Vajlder lošiji od onogo koji je bio drugi u Čempionšipu prošle sezone.

Ništa od pojačanja nema ni u zimskom prelaznom roku, tako da će biti pravo čudo ako domaćin uspe da se izdigne sa dna i nadoknadi osam poena zaostatka u odnosu na Everton koji je prvi tim iznad crte.

Šefild ima najgori napad u Premijer ligi (15 postignutih golova), kao i najgoru odbranu koja je čak 49 puta vadila loptu iz svoje mreže.

Jedini meč u 2024. godini domaćini su odigrali pre 15 dana kada su u trećoj rundi FA kupa savladali Gilingem sa 4:0.

Što se tiče izostanaka oba menadžera imaju probleme sa njima, Šefild će biti bez Bašama, Igana, Slimanea i Lava, dok je kod gosta takođe loša situacija i Dejvid Mojes ne može da računa na nekoliko prvotimaca kao što su Paketa, Kudus, Antonio, Ager i Fornals, a pod znakom pitanja su Alvarez i Bouven.

Upravo zbog tih brojnih povreda predlažemo duplu šansu na čekićare, a verujemo i da će biti malo golova kao što je bio slučaj na prvom obračunu ovih timova krajem septembra (slavio Vest hem sa 2:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)