KADA IGRA BRAJTON, GOLEADE SU ZAGARANTOVANE: Pogotovo kad ukršta koplja sa vukovima koji večeras gostuju na ''Ameksu''

V.M.

22. 01. 2024. u 08:04

U jedinoj utakmici današnjeg programa Premijer lige, Brajton će dočekati razigrani Vulverhempton (20.45).

КАДА ИГРА БРАЈТОН, ГОЛЕАДЕ СУ ЗАГАРАНТОВАНЕ: Поготово кад укршта копља са вуковима који вечерас гостују на Амексу

Foto: Profimedia

Oba tima dočekuju ovaj meč u odličnoj formi. Brajton je neporažen na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, dok su gosti vezali tri prvenstvene pobede i ako ponovo trijumfuju večeras, to će biti prvi put još od sezone 1971/72. da su nanizali četiri pobede u Premijer ligi, tako da bi trebalo da gledamo veoma zanimljivu utakmicu na ''Ameksu''.

Domaćin je imao čak 16 dana odmora pred ovaj meč, što bi trebalo dosta da mu pomogne jer je zbog obaveza u Ligi Evrope, Premijer ligi i kup takmičenjima u prvom delu sezone mesečno često igrao sedam, osam ili više utakmica.

Baterije su napunjene i Brajton će pokušati da nastavi dobar niz u kojem se nalazio pred pauzu. Ostvario je dva trijumfa uz isto toliko remija pre nje, a zanimljivo je da je obe pobede upisao identičnim rezultatom, 4:2.

Prvo mu je žrtva bio Totenhem, a zatim i Stouk kojeg je savladao u FA kupu i tako se plasirao u četvrtu rundu gde će igrati sa Šefildom.

Menadžer Roberto de Zerbi forsira otvoren, napadački fudbal, što prija njegovim igračima i zbog toga utakmice ''galebova'' često obiluju velikim brojem golova.

Najbolje o tome svedoči njihova gol-razlika u prvenstvu, 38:33 i jedino je na Totenhemovim mečevima u čitavoj Premijer viđeno više pogodaka.

Harizmatični stručnjak voli da igra protiv Vulverhemptona kojeg je savladao čak tri puta od kada je preuzeo Brajton i to su uglavnom bile ubedljive pobede.

Prošle sezone 3:2 i 6:0, a uz to su galebovi u drugom kolu ove kampanje savladali vukove sa 4:1 na ''Molinjuu''.

Što se tiče Vulverhemptona, on je imao više posla od svog večerašnjeg rivala u 2024. godini jer mu je bio potreban revanš kako bi eliminisao Brentford u trećoj rundi FA kupa.

Prvi meč se završio rezultatom 1:1, dok je u drugom bilo 2:2, ali vukovi su u produžetku konačno rešili pitanje pobednika pogotkom Mateuša Kunje.

Na taj način gosti su samo nastavili sa sjajnim igrama koje pružaju tokom čitave sezone, a velike zasluge za to idu menadžeru Gariju O'Nilu.

Mnogi su očekivali da će se Vulverhempton boriti za opstanak, ali mladi stručnjak je napravio veoma dobar tim koji igra disciplinovano i najviše svojih golova postiže preko kontri u kojima koristi brzinu svojih napadača poput Hvan Hi Čana i Pedra Neta.

Ipak, večeras će biti bez Južnokorejca koji je otišao na Azijski kup i biće zanimljivo videti kako će se snaći bez svog najboljeg strelca.

Igra gol-gol dolazi gotovo svaki put kada igra Brajton u Premijer ligi (18 od 20 utakmica), a to je bio slučaj i na prvom ovosezonskom obračunu ovih timova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1.67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)