VELIKI DERBI U HOLANDSKOM KUPU: PSV je konačno zaustavljen!

V.M.

24. 01. 2024. u 11:10

U apsolutnom derbiju osmine finala holandskog kupa Fejenord će na ''De Kajpu'' dočekati PSV (20.00).

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У ХОЛАНДСКОМ КУПУ: ПСВ је коначно заустављен!

FOTO: EPA

Fantastičnoj seriji PSV-a konačno je došao kraj proteklog vikenda, izabranici Petera Boša su otvorili prvenstvo sa neverovatnih 17 vezanih pobeda pre nego što su u nedelju  remizirali sa Utrehtom (1:1).

Na taj način stavljena je tačka na fenomelani niz, ali i pored toga filipsovci su ubedljivo prvi na tabeli sa čak deset poena prednosti u odnosu na Fejenord.

Pored toga, PSV je osvojio Superkup i plasirao se u osminu finala Lige šampiona, tako da ima jednu od najboljih sezona u bogatoj istoriji kluba.

Što se tiče domaćina, on je za vikend savladao Vitese sa 2:1 i pored toga što je smanjio zaostatak za liderom, povećao je prednost u odnosu na trećeplasirani Tvente na plus pet, što je veoma bitno jer drugo mesto na tabeli garantuje igranje u Ligi šampiona iduće godine.

Fejenordu se ne može zameriti mnogo toga ove sezone, igra veoma dobro, ali jednostavno ne uspeva da održi korak za neprikosnovenim PSV-om.

On je takođe nastupao u najelitnijem evropskom takmičenju koje je solidno otvorio, ali je zbog dva poraza od Atletika, odnosno jednog od Lacija morao da se zadovolji trećim mestom u grupi ''E'' i igranjem protiv Rome u šesnaestini finala Lige Evrope.

Večerašnji rivali su se već susreli dva puta ove sezone i u oba navrata je PSV slavio, prvo u Superkupu sa 1:0, a zatim u prvenstvu rezultatom 2:1.

Gosti će biti Saibarija i Bele Kočapa, dok će kod domaćina meč propustiti Zeruki, Minteh, Ueda i Jahanbahš.

Zanimljivo je da su ove ekipe ujedno napadački i defanizvno najbolji timovi u Erediviziji, PSV je postigao 60 golova uz samo osam primljenih, dok je Fejenord nešto lošiji sa gol-razlikom 52:17.

Iako na prva dva meča nije bilo mnogo pogodaka, vreme je da se ove ekipe raspucaju u međusobnom duelu.

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,75)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)