GOLEADA NA VITALITIJU: ''Trešnjice'' su ostvarile veliki preokret u prošlom kolu

V.M.

25. 01. 2024. u 08:16

ČETVRTO kolo FA kupa otvoriće Bornmut i Svonsi na ''Vitalitiju'' od 20:45.

ГОЛЕАДА НА ВИТАЛИТИЈУ: Трешњице су оствариле велики преокрет у прошлом колу

Foto Profimedia

Domaćin je u trećem kolu započeo svoje učešće u FA kupu kada je posle velikog preokreta savladao KPR sa 3:2. Gubio je sa 0:2 na poluvremenu, ali se podigao u drugom delu igre i došao do bitnog trijumfa pogocima Tavernija, Mura i Klajverta.

Nakon tog herojskog preokreta, trener Bornmuta Andoni Iraola je dao odmor od dve nedelje svojim igračima odmor za vreme zimske pauze i pustio ih je da napune baterije pred drugi deo sezone.

Prvi susret nakon odmora bio im je sa Liverpulom proteklog vikenda. Ušli su u njega sa dosta nade da konačno mogu savladaju ili uzmu bod redsima koji su ih već pobeđivali dva puta ove sezone.

U prvom poluvremenu viđena je egal utakmica, ekipe su bili ujednačene i nije stvoreno mnogo prilika za gol. Ipak, Klopova četa je ''dala gas'' u drugom delu i sa po dva gola Žote i Nunjeza ostvarila je rutinski trijumf (0:4).

To je Bornmutu bio drugi vezani poraz u Premijer ligi, ali pre njega su imali impresivan niz od sedam vezanih utakmica bez poraza (šest trijumfa uz remi), tako da se nalaze na respketabilnoj 12. poziciji na tabeli.

Pre nego što otputuje u prestonicu na meč sa Vest hemom sredinom sledeće nedlje, domaćin će na kratko prebaciti fokus na FA kup gde pokušava tek treći put u poslednjih 85 godina da se plasira u petu rundu.

Trešnjice će biti favoriti na večerašnjem duelu pred svojim navijačima, ali uspeh nije zagarantovan jer su izgubile svaki od poslednja tri domaća meča u ovom takmičenju, a dva od ta tri naneli su im niželigaši, tako da će Iraola morati biti oprezan pred ovaj susret.

Sa druge strane, razigrani Svonsi nije uspeo da sačuva svoj niz od pet uzastopnih mečeva bez poraza u svim takmičenja proteklog vikenda kada se susreo sa Sautemptonom.

U obračunu dva bivšva prvoligaša ''sveci'' su pokazali klasu i bez većih problema odneli tri boda iz Velsa pobedom od 3:1.

''Labudovi'' nemaju kvalitet da se bore za Premijer ligu, a jači su od ekipa iz zone ispadanja, tako da se nalaze na sredini tabele i mogu da se fokusiraju na FA kup koji im je možda i najbitnije takmičenje ove sezone.

Verovatnoća uspeha protiv Bornmuta je mala, pošto Svonsi nije uspeo da pobedi ni na jednom od poslednjih 12 međusobndih susreta i to mu je pošlo za rukom davne 2007. kada su se oba tima takmičila u Ligi jedan.

Labudovi su takođe izgubili poslednjih šest utakmica u FA kupu sa protivnicima iz Premijer lige, primivši tačno tri gola u pet od šest tih poraza.

Što se tiče izostanaka, domaćin ima velike probleme sa njima i biće bez nekoliko prvotimaca poput Aronsa, Adamsa, Kerkeza, Semenja i Utare, ali dobra vest je da se nakon odrađene suspenzije vraća vođa odbrane Marko Senesi.

Kod gostiju je nešto bolja situacija i menadžer Luk Vilijams ne može da računa samo na Velša, Ginlija i Kija. 

Ovi timovi su se sastali u prvom kolu Liga kupe ove sezone i Bornmut je u Velsu slavio sa 3:2, a mi verujemo da će i večeras biti golova pošto je to česta pojava kada igraju večerašnji rivali.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije