"ORLOVI" MOGU I MORAJU BOLJE: Majnc vezao čak šest remija u gostima

O. M.

26. 01. 2024. u 08:40

AJNTRAHT iz Frankfurta dočekuje ekipu Majnca u utakmici 19. kola nemačke Bundeslige.

ОРЛОВИ МОГУ И МОРАЈУ БОЉЕ: Мајнц везао чак шест ремија у гостима

Foto: Profimedia

Dve ekipe ukrstiće koplja na legendarnom "Valdstadionu" od 20 časova i 30 minuta.

Domaći "orlovi" su šesti na tabeli sa 28 bodova, pet manje od petoplasirane Borusije iz Dortmunda.

S druge strane, gosti iz Majnca su u zoni ispadanja, tačnije na 16. mestu koje vodi u baraž za popunu Bundeslige sa trećepalsiranom ekipom "vajte", ali treba reći da "nulfunferi" imaju isti broj bodova kao i dve poslednje plasirane ekipe, Darmštat i Keln, koji doduše imaju po utakmicu više.

Darmštat je, zahvaljujući najlošijoj gol-razlici poslednji, a upravo ova ekipa je proteklog vikenda iznenadila Ajntraht i uzela mu bod. Bilo je 2:2 na kraju ovog "derbija Hesena", iako su gosti vodili sa 2:0, a izjednačenje "fenjerašu" doneo je u petom minutu naoknade Austrijanac Kristof Klarer, kome je to bio prvi gol u dresu Darmštata.

Ovaj rezultat bio je veliko razočarenje za sve u Ajntrahtu, naročito posle velike i ubedljive, a što je važnije od svega i više nego zaslužene pobede od 5:1 nad jedanaestostrukim uzastopnim šampionom Nemačke Bajernom iz Minhena.

Zato će fudbaleri učiniti sve da poprave utisak pred svojim navijačima, a samopouzdanje im uliva podatak da Ajntraht, koji ima treću najbolju odbranu u ligi na svom terenu, nije izgubio kod kuće sedam poslednjih duela sa Majncom.

"Orlovi" primaju samo gol po utakmici na "Valdstadionu", a jedini poraz u sezoni ovde su doživeli pre dva meseca kada ih je golovima Denisa Undava sa 2:1 pobedio Štutgart.

Fudbaleri Majnca u ovaj meč ulaze odmorni pošto je njihova utakmica prethodnog kola, protiv Union Berlina, odložena zbog loših vremenskih uslova.

Majnc nema pobedu u poslednjih sedam takmičarskih utakmica, od neočekivanog trijumfa 2:0 protiv Red bul Lajpciga početkom novembra. Pre dve nedelje odigrali su 1_1 sa Volfsburgom.

Problem Majnca je loš napad. Samo je Keln (11) postigao manje golova od ove ekipe (14) u dosadašnjem toku Bundeslige. Novi rener Jan Sievert je već pod velim pritiskom zbog takve igre. 

Inače, Majnc je jedina ekipa u Bundesligi koja nema pobedu na strani, a zanimljivo je da je posle tri poraza na startu, Sivertov tim vezao čak šest nerešenih u gostima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)