ALEKSANDAR MITROVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Protivnik će mu biti jedan od najboljih svih vremena

V.M.

29. 01. 2024. u 09:10

NAKON zimske pauze fudbaleri Al Hilala započeli su pripreme za drugi deo sezone, a prvu proveru imaće danas kada od 19 časova budu ukrstili koplja sa Inter Majamijem.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ СЕ ВРАЋА НА ТЕРЕН: Противник ће му бити један од најбољих свих времена

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Prelazak u Saudijsku Arabiju se ispostavio kao pun pogodak za Aleksanda Mitrovića koji igra fudbal života od kada je letos obukao dres Al Hilala. Maestralni Srbin nije prestajao da trese mreže u prvom delu kampanje i na 27 odigranih mečeva postigao je čak 25 pogodaka, a podelio je i pet asistencija, što znači da je u proseku učestvovao bar u jednom postignutom golu ''plavog talasa'' po utakmici.

Sjajni centafor je bio glavni motor saudijskog velikana koji je imao gotovo perfektnu polusezonu, osvojio je čak 53 boda u prvenstvu i ima sedam poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Al Nasr, dogurao je do polufinala kupa, a uz to se plasirao u nokaut fazu azijske Lige šampiona.

Pored Mitrovića, u dresu Al Hilala nalazi se još jedan naš reprezentativac, Sergej Milinković Savić, koji takođe pruža veoma dobre partije, a to je pogotov bio slučaj u oktobru mesecu kada je bio proglašen za najboljeg igrača saudijske Profesional lige.

Nominalni domaćini će želeti da u istom ritmu nastave i u drugom delu sezone, a pripreme će započeti utakmicom protiv Inter Majamija koji je predvođen jednim od najboljih fudbalera svih vremena Lionelom Mesijem.

Argentinac se zaputio u Ameriku posle ostvarivanja dečačkog sna i osvajanja Svetskog prvenstva sa ''gaučosima'', a u Majamiju je napravio ''mini Barselonu'' jer je sa sobom povukao bivše saigrače Buskeca, Suareza i Đordija Albu.

Svi su oni na zalasku svojih karijera, ali i dalje predstavljaju opasnu ekipu, pogotovo u MLS-u. Ako na to dodamo da ih sa klupe predvodi Herardo ''Tata'' Martino, koji je jedan od najboljih stručnjaka u ligi, sigurno je da će se boriti za trofeje iduće sezone.

Za razliku od Al Hilala, Inter je nešto ranije započeo pripreme i do sada je već odigrao tri prijateljske utakmice na kojima nije imao uspeha.

Doživeo je poraze od Dalasa (0:1) i Njujork sitija (1:2), dok je sa reprezentacijom Salvadora odigrao meč bez golova.

Danas očekujemo da gledamo jednu otvorenu utakmicu, karakterističnu za pripremni period i verujemo da ćemo videti dosta golova na večerašnjoj utakmici.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!