REN U STILU ZAPOČEO NOVU GODINU: Hoće li sa odličnim igrama nastaviti na ''Olimpik parku''?

V.M.

26. 01. 2024. u 12:04

U jednoj od zanimljivijih utakmica 19. kola Lige 1 ekipa Liona će ugostiit Ren na ''Olimpik parku'' od 21:00.

РЕН У СТИЛУ ЗАПОЧЕО НОВУ ГОДИНУ: Хоће ли са одличним играма наставити на Олимпик парку?

Foto Profimedia

Nakon najlošijeg starta u isotriji kluba, Lion je prvi deo sezone završio sa tri uzastopne pobede kojima je uspeo da se izdigne sa dna i sada se nalazi na 16. mestu koje vodi u plej-aut, što znači da i dalje nije u sigurnoj zoni.

Sa tim dobrim igrama nije uspeo da nastavi u 2024. godini jer je u prošlom kolu savladan od strane Avra sa 3:1, ali ubrzo nakon toga se vratio na pobedničku stazu savladavši Beržerak u kupu sa 2:1.

Uprava je prepoznala dobar momenutum u kojem se nalazi ekipa i odlučila je da nagradi trenera Pjera Saža sa dva velika pojačanja. Dovedeni su Malik Fofana i Gift Orban, a za dvojac iz Genta je plaćeno tačno 30 miliona evra.

Sa druge strane Ren je očekivao dosta više od ove sezone i može se reći da je razočarao u prvom delu kampanje jer ga je završio na desetom mestu tabele Lige 1.

Ono što je bitno za goste je to da su na dobar način započeli novu godinu i cilj im je da pokšaju da se dokopaju nekog mesta koje vodi u Evropu iduće sezone.

Ekipa sa ''Roazon parka'' je 2024. započela sa tri vezan pobede, u ligi je bila bolja od  Nice, dok je u kupu izbacila Gengan i Marselj.

Zanimljivo je da je doskorašnji igra Rena, Nemana Matić nadomak transfera upravo u Lion, dva tima su sve dogovorila i ostaje samo da iskusni Srbin prođe medicinske preglede.

Na prvom međusobnom duelu večerašnji rivala ove sezone slavio je Lion kada je sredinom novembra upisao svoju prvu pobedu u Ligi 1, mada vredi napomenuti da je Ren gotovo čitav meč igrao sa igračem manje nakon isljučenja Duea u petom minutu.

Što se tiče izostanak, nema većih problema ni sa jedne strane i treneri bi trebali izvesti najjače sastave.

Verujemo da je Ren kvalitetnija ekipa i da će osvojiti barem bod na ''Olimpik parku''.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)