PSŽ SIGURNO KORAČA KA 12. TITULI: Mbape i družina se ne smeju opustiti protiv najvećeg hita Lige 1

V.M.

28. 01. 2024. u 09:34

U okviru 19. kola Lige 1 fudbaleri Bresta gostuju na ''Parku prinčeva'' (20:45).

ПСЖ СИГУРНО КОРАЧА КА 12. ТИТУЛИ: Мбапе и дружина се не смеју опустити против највећег хита Лиге 1

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je u stilu započeo 2024. godinu i izgleda odlično na terenu. Prvo je osvojio Superkup pobedom nad Tuluzom (2:0), a nakon toga je nanizao još tri trijumfa.

Savladao je Revel i Orlean u Kupu Francuske, dok je u prvenstvu bez većih problema odneo tri boda sa gostovanja Lansu.

Retko šta se može zameriti Parižanima koji su neporaženi još od novembra meseca i gostovanja Milanu, a o njihovoj dominaciji u Ligi 1 dovoljno govori podatak da u prvenstvnu ni u jednom trenutnku nisu gubili na utakmici još od septembra meseca.

Prvi su na tabeli sa pet poena prednosti u odnosu na Nicu koja je odigrala meč više, tako da mogu dodatno pojačati tu prednost.

Jedina briga za ''svece'' je ugovor Kilijana Mbapea koji ističe na leto, vlasnik kluba je javno izjavio da želi da najbolji fudbaler sveta još dugi niz godina predvodi Parižane i da je spreman na sve da to obezbedi, ali Real Madrid godiinama već vreba iz prikrajka i videćemo kakvu će odluku doneti Mbape koji ne želi da priča sa novinarima o tome.

Što se tiče gostujuće ekipe, ona je najprijatnije iznenađenje francuskog prvenstva i sa 34 osvojena boda nalazi se na trećem mestu što niko nije očekivao pre starta sezone.

Brest dočekuje ovaj meč u odličnom ritmu jer je vezao četiri trijumfa i sa dosta samopouzdanja dolazi u prestonicu.

Glavna odlika ove ekipe je odlična defanziva, primili su samo 15 pogodaka do sada, a u poslednje vreme su se raspucali i postigli su devet golova za vreme pobedničke serije, tako da ih Parižani ne smeju podceniti ako ne žele neprijatno iznenađenje.

Da je Brest kvalitetna ekipa videli smo na prvom međusobnom duelu ovih timova, sastali su se krajem decembra i u veoma turbulentnoj utakmici punoj preokreta PSŽ je slavio pogotkom Mbapea u 90. minutu (3:2).

Ako pogledamo izostanke lošija je situacija kod domaćina koji će biti bez Hakimija, Kimpembea, Kang In Lija, Mendeša i Škrinjara od bitnijih igrača, dok će sa druge strane meč propustiti Amavi i Dumbija.

Tradicija je na strani Mbapea i družine koji imaju 14 vezanih pobeda nad Brestom, a mi verujemo da je vreme za petanestu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)