ERIK TEN HAG POD PRITISKOM: Poraz od četvrtoligaša bi označio kraj Holanđaninove vladavine na "Old Trafordu"

O. M.

28. 01. 2024. u 12:41

NjUPORT kaunti, velška ekipa iz engleske Lige dva, ugostiće slavni Mančester junajted u utakmici četvrtog kola FA kupa. Utakmica se igra na stadionu "Rodni parejd" u Južnom Velsu.

ЕРИК ТЕН ХАГ ПОД ПРИТИСКОМ: Пораз од четвртолигаша би означио крај Холанђанинове владавине на Олд Трафорду

FOTO:EPA

U slučaju da "teška konjica" iznenadi "crvene đavole" izjednačila bi svoj najbolji rezultat u istoriji engleskog FA kupa, od pre pet godina kada su stigli do pete runde, ali ovaj velški klub u svojim vitrinama ima jedan trofej velškog nacionalnog Kupa, iz 1980. godine.

Njuport je u nizu od tri pobede i neporaženi su u sedam utakmica u svim takmičenjima. Od početka decembra doživeli su samo jedan poraz, od sunarodnika Reksema u 23. kolu engleske Lige dva. Nedavno su se osvetili, pobedivši u 29. kolu na svom "Rodni parejdu" čim su umanjili šanse sunarodnicima da osvoje prvo mesto u četvrtom razredu engleskog fudbala.

Iako trenutno uživaju u dobroj seriji rezultata, generalno ova sezona nije dobra za "konjanike". Oni su 14. na tabeli sa 37 bodova. Ako ništa drugo, nalaze se 17 bodova iznad zone ispadanja i gotovo su sigurni za opstanak, a uz to udaljeni su šest bodova od zone plej-ofa pa ako se ova serija nastavi možda se umešaju i u trku za doigravanje.

Njuport je inače poslednjih godina skinuo nekoliko velikih skalpova u kupovima. Pobeđivali su Lester i Lids, remizirali protiv Totenhema, pobedili Votford, Midlzbro i Svonsi, a protiv Mančester sitija u petoj rundi 2019. godine držali su se do 89. minuta na svom "rodni parejdu", na kraju je ipak bilo 4:1 za "građane".

Junajted nije igrao od remija sa Totenhemom pre dve nedelje. Forma "crvenih đavola" je daleko od dobre jer imaju samo dve pobede u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Ispali su iz Lige šampiona i iz Liga kupa a u Premijer ligi su osmi pa im je FA Kup poslednja nada da urade nešto u ovoj sezoni.

Erik ten Hag je pod velikim pritiskom i poraz od Njuporta mogao bi da ga ostavi bez posla. 

NAŠ PREDLOG: X2&2-4 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)