"KANARINCI" CILJAJU LIGU KONFERENCIJA: Gent ne odustaje od borbe za prvo mesto

O. M.

01. 02. 2024. u 13:32 >> 13:32

U poslednjem meču 23. kola belgijske Župiler Pro lige Sint Trojden će dočekati Gent.

КАНАРИНЦИ ЦИЉАЈУ ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Гент не одустаје од борбе за прво место

Foto: Profimedia

Osam kola pre kraja regularnog dela, Sint Trojden je u sigurnoj zoni, na sredini tabele, sa sedam bodova manje od Antverpena na poslednjoj poziciji koja vodi u „ligu za prvaka“, ali što je mnogo važnije, sa takođe sedam bodova više od najugroženijih ekipa za ispadanje iz lige.

Što je možda i najvažnije za njih, postoje dobre šanse da izbore plej-of za Ligu konferencija (liga za timove od 7. do 12. mesta). Domaći tim je početkom decembra bio u boljoj poziciji, ali je u nastavku lošim rezultatima pao u sredinu tabele.

U poslednjih pet prvenstvenih utakmica Sint Trojden je upisao samo jedan trijumf, protiv Šarlroa, uz dva remija (Standard i Genk) i dva poraza od Molenbeka i Rojal Uniona.

Posle 22 odigrana kola Gent je na četvrtom mestu na tabeli, sa trinaest bodova manje od lidera šampionata Rojal junion sen Žiloa. Ipak, treba imati u vidu da se po završetku regularnog dela sezone bodovi dele na dva, pa gosti nisu bez šansi da se umešaju u borbu za titulu.

Međutim, ono što predstavlja problem za Gent je njihova forma posle novogodišnje pauze. Prvo su na svom terenu poraženi od KV Mehelena sa 1:2, zatim su u prethodnom kolu, takođe kao domaći, remizirali sa Vesterloom i sada imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u trci za šampionsku titulu.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)