LOZANU SVI VUKU ZA UŠI: Lucern blizu plasmana u evrokupove dogodine

O. M.

01. 02. 2024. u 13:35

U poslednjem meču 21. kola švajcarske Super lige poslednjeplasirana Lozana Uši dočekuje ekipu Lucerna.

ЛОЗАНУ СВИ ВУКУ ЗА УШИ: Луцерн близу пласмана у еврокупове догодине

Foto Profimedia

Lozana Uši se prošle sezone prvi put u svojoj istoriji kvalifikovala u švajcarsku Superligu. Iako su u debitantskoj godini uspeli da obezbede opstanak, stiče se utisak da će ovoga puta imati mnogo teži zadatak.

Domaći tim je posle 20 odigranih kola na poslednjem mestu, sa samo 14 osvojenih bodova, šest manje od poslednjeplasiranog gradskog rivala, FK Lozane. Uz to, sa ukupnom gol-razlikom 23:43, Uši ima najslabiji napad u ligi i drugu najslabiju odbranu.

Domaći se ne mogu pohvaliti ni formom u prethodnom periodu, s obzirom na to da su u prethodnih pet duela zabeležili čak četiri poraza (dva puta Jang Bojs, Iverdon i u prethodnom kolu Vintertur) uz jedan trijumf, nad Luganom u gostima.

Za razliku od današnjeg rivala, Lucern može da bude zadovoljan trenutnom pozicijom na tabeli, s obzirom na to da se nalazi na poziciji koja vodi u „ligu za prvaka” i daje im šansu da se plasiraju u Evropu naredne sezone.

Ipak trinaest kola pre kraja regularnog dela šampionata najbliži rival Vintertur ima samo dva boda manje. Uz to, ne treba otpisivati ni posrnulog giganta Bazel, koji je u poslednje vreme drastično popravio formu.

Lucern je posle četiri meča bez trijumfa (porazi od Lugana, Bazela i Iverdona i remi sa Cirihom) prekinuo loš niz u prethodnom kolu savladavši FK Lozanu na svom terenu i sada će protiv drugog kluba iz istog grada imati priliku da nastavi niz.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,07)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!