ČELSI DOMINANTAN PRED SVOJIM NAVIJAČIMA: Da li će produžiti niz od deset utakmica bez poraza na ''Stamford bridžu''?

V.M.

04. 02. 2024. u 08:35

PRVU utakmicu današnjeg programa Premijer lige odigraće Čelsi i Vulverhemtpon na ''Stamford bridžu'' (15:00).

ЧЕЛСИ ДОМИНАНТАН ПРЕД СВОЈИМ НАВИЈАЧИМА: Да ли ће продужити низ од десет утакмица без пораза на Стамфорд бриџу?

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima su sredinom nedelje okončala svoje nizove odličnih igara. Prvo je Čelsi nakon tri vezana premijerligaška trijumfa ubedljivo poražen na Enfildu sa 4:1, a nakon toga je u neverovatnom trileru Vulverhempton izgubio pred svojim navijačima protiv Junajteda (3:4).

Plavci nisu imali šanse na ''Enifldu'', dok su se vukovi vratili iz dva gola zaostatka u sudijskoj nadoknadi protiv Mančestera, ali su u 97. minutu primili gol za srceparajuć poraz.

To je bio bio prvi put da su pognute glave napustili teren posle sedam utakmica u svim takmičenjima, ali i pored ''neuspeha'' Gari O'Nil je bio veoma ponosan na svoj igrače izjavivši da su odigrali odličan meč.

Ipak, gostima danas neće biti lako jer tradicionalno igraju dosta slabo na ''Stamford bridžu'' i poslednji put su odneli tri boda sa čuvenog stadionu davne 1979 godine.

Doduše, sastali su se samo 12 puta od tada jer su vulvsi često bili u nižem rangu i na tim utakmicama je Čelsi ostvario osam pobeda, a viđena su i četiri remija.

Ono što je takođe problem za Vulverhempton su slabe igra na gostovanjima ove sezone i na minulih šest utamkica na strani sakupili su samo četiri boda.

Plavci su trentuno deseti na tabeli, dok su vukovi 11. sa dva poena zaostatka, tako da će ovaj meč odlučivati o tome ko će dočekati naredno kolo u gornjem domu tabele Premijer lige.

Na prvom međusobnom duelu koji je odigran krajem decembra slavio je Vulverhempton sa 2:1, što znači da će domaćin biti motivisan da se osveti pred svojim navijačima.

Čelsi igra veoma dobro kod kuće što je karakterstično za mladu ekipu koju na raspolaganju ima Poketino i na poslednjih deset utakmica na ''Stamfordž bridžu'' u svim takmičenjima ostvarili su čak osam pobeda uz dva nerešena rezultata.

Što se tiče izostanaka, Argentinac ne može da računa na Kukurelju, Fofanu, Džejmsa, Laviju i Sančeza, dok je pod znakom pitanja nastup Kolvila.

Sa druge strane, meč će propustiti Traore i Hvan Hi Čan koji ima obaveza na Azisjskom kupu sa reprezentacijom Južne Koreje.

Trebali bi da gledamo veoma zanimljiv meč između dve veoma ujednačene ekipe i verujemo da će domaćin nastaviti seriju dobrih rezultata pred svojim navijačima, a očekujemo i da će biti golova kao što je bio slučaj u prvom delu sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!